”Hot dog” jeb cīsiņi uz kociņa

”Hot dog” jeb cīsiņi uz kociņa

Tev būs nepieciešams:

● Milti – 100 g.
● Kukurūzas milti – 100 g.
● Cukurs – 3 ēdk.
● Paprika – 1 ēdk.
● Soda – 1,5 tējk.
● Cepamaais pulveris – 1 tējk.
● Sāls – 0,5 tējk.
● Ola – 1 gab.
● Piens – 2 ēdk.
● Cīsiņi – 6 gab.
● Eļļa cepšanai – 300 ml.

Pagatavošana: 

1) No sākuma ir nepieciešams samaisīt visas sausās sastāvdaļas. Kukurūzas mīkla ir vajadzīgs, jo tā tos ideālu garšu.
2) Kārtīgi samaisiet sausās sastāvdaļas, pievienojiet olas un pakāpeniski pielejiet pienu. Mīklai ir jābūt viendabīgai, regulējiet to.
3) Cīsiņus saveriet uz iesmiņiem vai kociņiem. Cīsiņus ir jāapvārta miltos, lai tie uz sevis turētu mīklu. Tas ir ļoti svarīgi.
4) Tagad pielietojiet nelielu viltību – mīklu ielejiet dziļā, augstā traukā. Ideāli būtu to ieliet kokteiļu glāzē. Tas ir nepieciešams, lai cīsiņus varētu kārtīgi iemērkt tajā. Ieljiet uz pannas eļļu, apmēram 2cm un kārtīgi uzkarsējiet. Tad iemērciet cīsiņu mīklā un uzmanīgi uzvelciet to ārā.

5) Tagad apcepiet cīsiņus. Pielietojiet triku – apmērcējiet cīsiņus eļļā, tā lai tie nepiedeg. Apcepiet līdz nelielam brūnumiņam.
6) Cīsiņiem ir jāsanāk zeltaini brūnā krāsā. Nepārcepiet tos, bet ja pārāk maz apcepsiet, tad mīkla iekšpusē būs jēla. Gatavos cīsiņus lieciet atdzist uz papīra dvielīša, lai notek šķidrums.
7) Pasniedziet ar kečupu, majonēzi, vai kādu citu sev iemīļotu mērcīti. Garša ir satriecoša! Kukurūzas mīkla dos ļoti interesantu garšu un smaržu.

Labu apetīti!

Avots: vk.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru