Gribi vai netici, bet ja izmanto saldētus citornus – Teiksi ardievas cukura diabētam, liekajam svaram un pat audzējiem!

Citrons ir universāls auglis. To pievienojot dažādiem ēdieniem, tas iegūst jaunas garšas. Kā arī ir veselīgs cilvēka Vese***ai. Citrons satur daudz dažādus antioksidantus, tādēļ tas ārstē daudz dažādas slimības. Kā izrādās tad citronu sula vien nesniegs tik lielu labumu kā viss citrons, tāpēc iesaka citronu sasaldēt. Citronu miza satur daudz dažādu vērtīgu lietu.

Tajā saturošie savienojumi spēj uzlabot mūsu imūnsistēmu, stabilizēt holesterīna līmeni un pat atturēt no vēža attīstības. Šī citrusa miza spēj nodrošināt spēcīgu mikrobu iedarbību. Tas novērš baktērijas un sēnīšu infekcijas. Kā arī palīdz likvidēt dažādus iekšējos parazītus. Citrons ir viena no būtiskākajām sastāvdaļām organisma attīrīšanā. Eksperti ziņo, ka patērējot vairāk svaigus augļus un dārzeņus, mēs slimosim mazāk.

Citronu izmanto: vēža ārstēšanai, spēj samazināt insulta risku, ārstē dažādus iekaisumus, palielina imunitāti, labs līdzeklis astmas ārstēšanai, diezgan efektīvs pret bīstamām baktērijām, spēj novērst stresu un depresiju kā arī attīra nieres un aknas.

Citrons un vēzis.
Citronu sastāvā ir ļoti daudz C vitamīna un parasti to izmanto sulas veidā, bet arī citrona miza satur daudz lielisku barības vielu. Citrona miza potenciāli noņem toksiskos atkritumus no ķermeņa. Tieši šī iemesla dēļ tie tiek izmantoti vēžu slimnieku ārstēšanā. Zinātnieki ir veikuši daudzus un dažādus pētījumus par to, vai citrons var iznīcināt vēža šūnas un kā pierādījās tad jā, tas spēj tik galā ar vēža šūnām.

Jau kopš 1970.gada tiek veikti dažādi laboratoriski testi, kur atklājās, ka saldēts citrons spēj iznīcināt ļaundabīgas šūnas 12 vēžu tipiem. ( plaušu, kuņģa, prostatas u.c.) Daži pat apgalvo, ka saldēts citrons spēj vēža šūnas iznīcināt labāk kā ķīmijterapija.

Un kā mēs visi zinām, tad citroni ir daudz veselīgāki par ķīmijterapiju. Izmantojot citronu, tas iznīcina slimās šūnas un atstāj veselās šūnas neskartas. Taču tas nav viss, ko spēj citorni!

Citronu mizās ir vairāk vitamīnu nekā to sulā. Apmēram 5 – 10 reizes vairāk. Uztura speciālists un sieviešu Vese***as eksperts Dr. Marilins Glenvils ka citrona miza spēj dot lielu labumu cilvēka Vese***ai kopumā. Kā izrādās tad lielākais labus, antioksidantu, ir iekļaut  tieši augļu mizās un sēklā nevis pašā auglī.

Doktors cilvēkiem iesaka vairāk lietot smūtijus, jo tie ir veselīgāki par sulām, jo tajos var izmantot visu augli. Daudziem citrusaugļi nepatīk, jo to miza ir rūgta, bet ir vienkāršs veids, kas palīdzēs uzņemt citrusaugļus garšīgā veidā.

Lai sasaldētu citronu vispirms nepieciešams to dezinficēt ar ābolu sidru etiķi vai sodu. Pēc tam to vajadzētu noskalot ar aukstu ūdeni un nosusināt ar tīru dvieli. Tad citrusaugli ieliek saldētavā uz nakti. Kad citrons ir sasalis, to sarīvē.

Rīvēto citronu pārklāj ledus gabaliņos un glabā saldētavā. Tā to var izmantot dažādos veidos. Citrona miza nodrošina pilnvērtīgāku garšu ēdienam. To var pievienot salātiem, zupām, mērcēm u.c. Kā arī var pievienot smūtijiem, sulām, tējām.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">kaarleens</cite>

    Un ne vārda par to, kā atbrīvoties no cujura diabēta! Daiļdirsēji! Krāpnieki!

Pievienot komentāru