Gaļa kaķu un suņu uzturā: eksperts nosauca priekšrocības un trūkumus

Gaļa ir galvenais olbaltumvielu avots kaķu un suņu uzturā. Tā satur visas neaizstājamās amin***ābes, kas nepieciešamas dzīvniekiem jebkurā vecumā.

Bet, kā izrādās, gaļas iekļaušanai mūsu mājdzīvnieku uzturā ir gan priekšrocības, gan trūkumi.

Katram gaļas veidam ir savas priekšrocības un trūkumi

Vistas un cūkgaļas baltā gaļa satur mazāk olbaltumvielu nekā jēra vai liellopa gaļa. Liellopu gaļa satur visvairāk olbaltumvielu.

Tauki dažādās gaļās atšķiras ar neaizvietojamo taukskābju saturu. Vistas gaļā un cūkgaļā to ir visvairāk, bet jēra gaļā un liellopu gaļā – vismazāk.

Svaigā gaļā ir ļoti maz nātrija un daudz kālija. Vismazākais nātrija saturs ir liellopu un cūkgaļā. Taču cūkgaļā ir visaugstākais kālija saturs, bet vistas gaļā – viszemākais. Tāpēc cūkgaļa ir piemērota dzīvniekiem ar sirds kaitēm.

Liellopu gaļa, jēra gaļa, vistas gaļa un cūkgaļa satur ļoti maz kalcija un salīdzinoši maz magnija. Šāda gaļa ir noderīga dzīvniekiem.

Vistas gaļā un cūkgaļā atšķirībā no liellopu vai jēra gaļas ir…

Lasi vēl: 3 triki, kā pagarināt sveču mūžu: degs ilgi un vienmērīgi

Liellopu gaļa ir vislabākais dzelzs avots no visas gaļas.

Cūkgaļā vispār nav A vitamīna. Vistas gaļas taukos ir vairāk A vitamīna nekā pārējā gaļā. Bet cūkgaļā ir visvairāk B1, B2 un B3 vitamīnu, savukārt vistas gaļā to ir mazāk.

Vispārējais vitamīnu un minerālvielu trūkums gaļā apliecina nepieciešamību sabalansēt uzturu un izvēlēties papildu sastāvdaļas, lai nodrošinātu, ka mājdzīvnieks saņem visas nepieciešamās uzturvielas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru