Draudzenes nebeidz strīdēties par to, cik ilgi īsti vajag vārīt olas. Bet es izmantoju olas kā mēslojumu istabas augiem

Vai zināt, cik ilgi vārīt olas ūdenī, lai tām būtu šķidrs dzeltenums, bet stingrs baltums? Un kas jādara, lai čaumalu viegli un vienkārši atdalītu no vārītajām olām? Pastāstīsim par dažiem virtuves noslēpumiem, kas ievērojami atvieglos dzīvi, vismaz attiecībā uz olu lietošanu!

Olu vārīšana

Olas jāvāra šādi:

Ielieciet olas katliņā un pievienojiet tik daudz ūdens, lai tas pilnībā pārklātu olas. Ja gribat, varat sālīt ūdeni, tā ir brīva izvēle.

Uz plīts iestatiet uguni uz vidēju un uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.

Tiklīdz ūdens vārās, samaziniet uguni līdz minimumam un iestatiet taimeri atbilstoši gatavo olu konsistencei, ko vēlamies iegūt.

Pēc noteiktā laika izņemam olas, liekam aukstā ūdenī, vēlams ar ledu. Olas tīra pēc 5 minūtēm.

Tieši no taimerī norādītā laika tiek noteikta olu gatavības pakāpe. Olas ar šķidru dzeltenumu un nedaudz mīkstu baltuma vāra 4-6 minūtes. Vidējas konsistences olas būs gatavas 6-8 minūšu laikā. Bet, ja vēlaties perfektas cieti vārītas olas, esiet gatavi pagaidīt vismaz 9-12 minūtes. Taču esiet piesardzīgs, ja olas ir pārmērīgi ilgi vārītas, dzeltenumus pārklāj negaršīga pelēki zila plēve. Tas ir uzkrātais dzelzs sulfīds. Nav bīstams Vese***ai, bet nepavisam nav estētisks. Un mums tas nav vajadzīgs.

Mazie triki

Patiesībā tagad jūs zināt, kā visdrošākajā un vienkāršākajā veidā vārīt olas. Bet joprojām ir daži punkti, kuriem mēs vēlamies pievērst jūsu uzmanību.

Lai olas saglabātos ilgāk, vienkārši noslaukiet to čaumalu virsmu ar plānu saulespuķu eļļas kārtu. Pateicoties čaumalas porainībai, olas pēc tam bojājas daudz lēnāk.

Lasi arī: Recepte satriecošam vasaras kefīra dzērienam

Lai noskaidrotu, vai veikalā iegādājāties svaigas olas, veiciet nelielu pārbaudi ar tām. Traukā ielej aukstu ūdeni. Ievietojiet tur olas un skatieties, kā tās uzvedas. Svaigākās olas spītīgi turpinās gulēt trauka apakšā. Nedaudz “novecojusi”, bet vēl lietojama ola, var pacelt vienu galu uz augšu. Bet vecas un bojātas olas noteikti uzpeldēs uz trauka virsmas. Mēs neiesakām tās lietot pārtikā.

Telpaugu cienītājiem mēs iesakām sekojošo: neizmetiet ūdeni, kas palicis pēc olu vārīšanas. Labāk ar to laistiet ziedus. Galu galā tas ir pilns ar noderīgiem mikroelementiem, kas jūsu zaļajiem draugiem ir tik ļoti nepieciešami, vienkārši ļaujiet ūdenim atdzist pirms laistīšanas. Turklāt čaumalu var sasmalcināt pulverī un apkaisīt ar to istabas augu augsni. Šāds kalcija avots stiprinās jebkura auga labsajūtu.

Ātrākais un vienkāršākais veids, kā pagatavot vārītu olu, ir mikroviļņu krāsnī. Lai to izdarītu, bļodā ielej 100 g verdoša ūdens, pievieno pusi ēdamkarotes etiķa un sāli. Viegli iesitiet jēlu olu un ievietojiet šo bļodu mikroviļņu krāsnī uz pusotru minūti. Režīms ir maksimālais. Pēc tam vienkārši ar karoti izņemiet perfekti pagatavotu olu un pasniedziet uz svaigas bagetes gabala, kas nosmērēts ar sviestu. Ideālas brokastis.

Kā redzams, tik vienkāršs un saprotams produkts kā vistas ola, izrādās, glabā dažus noslēpumus, kurus vienmēr varat izmantot savā virtuvē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru