Dārzeņu sagatave ziemai. Visi ēdieni gatavosies daudz ātrāk

Pagatavošana:

Lasi vēl: Šo ir jādara, lai petūnijas augtu kā skaista «bumbiņa»
Nesatraucieties par to, ka tomāti sasaldēšanas rezultātā izskata un konsistences ziņā kļūst mazliet citādi, jo to labā garša tik un tā saglabājas. Visu nepieciešams sagriezt salmiņos un/vai kubiciņos. Burkānus izlaidiet caur kombainu uz vidēja izmēra rīves (vajadzētu sanākt līdzīgi korejiešu burkāniem, taču ņemiet vērā, ka dārzeņu sasmalcināšanas veids ir atkarīgs no jūsu vēlmēm un to pēcākas izmantošanas), papriku sagrieziet salmiņos.
Tomātus un sīpolus sagrieziet vidēja vai maza izmēra kubiņos. Zaļumus smalki sakapājiet. Visas sastāvdaļas sajauciet kopā. Lieciet visas sastāvdaļas visparastākajos plastmasas maisiņos un saritiniet no tiem desas (tā būs vieglāk pēcāk vienkārši nolauzt nost tik, cik jums ir vajadzīgs).


Varat droši visu sasaldēt arī plastmasas trauciņos, taču no tiem pēcāk nav īsti ērti dabūt ārā pa porcijām. Turklāt ne mazāk svarīgs ir fakts, ka tie aizņem daudz vairāk vietas saldētavā. SVARĪGI! Šo sagatavi ēdieniem jāliek klāt tad, kad viss ir teju jau gatavs. Ja tas ir pamatēdiens, lieku to klāt ēdienam, gaidu, kamēr viss sāk vārīties un ņemu nost.
Ja tas ir otrais ēdiens, tad lieku klāt sagatavi, pārmaisu visu un jau pēc pāris minūtēm slēdzu nost uguni. Vēl es atsevišķi saldēju zaļumus, kurus arī lieku maisiņos un saritinu no tiem desu – šādā veidā to var visvieglāk pēc tam izmantot.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru