Beidzot nācis paziņojums par to, ko Tad īstenībā Tev darīt, ja tiešām esi parādā valstij!

Pirmais marts bija tikai teju nedēļu atpakaļ un lielākā daļā cilvēku iesniedzot nodokļu deklarāciju bija dalītās emocijās! Kamēr daži izbaudīja prieka sajūtas, ka pārmaksājuši nodokļus – Lielākā daļa sūdzējās par to, ka ir parādā valstij un nav spējuši saprast kāpēc! Pie tam galvenās, kuras skarbi izteicās, bija māmiņas, kuras nemitīgi strādā darbā no rīta līdz vakaram, lai varētu nodrošināt visu, ko vajag, godīgi maksā nodokļus, bet vēl ir parādā valstij?

Tā ir diezgan drūma situācija, kura piemeklējusi daudzus iedzīvotājus visā Latvijā un tas tik tiešām ir skumīgi, jo summas dažiem ir pat pārsteidzoši lielas – Vidējais rādītās pēc sociālajiem tīkliem bija ap 150 – 200 Eiro un šī summa valstij tik tiešām arī ir jāatmaksā, taču liela daļa uzdod jautājums – Kas tad notiks, ja tas netiks izdarīts? Pavisam vienkārši! Tiks piesaistīti parādu piedzinēji…

Tāpat ir uzradies jautājums, ka daudziem pārmaksa ir izveidojusies pāris centos un pāris Eiro! Ko darīt šiem cilvēkiem? Tiešām jāskaita šie pāris centi? Tas jau nebūtu itin nekas, taču Panorāma ir skaidrojusi, ka atmaksājot pāris centus, bankas pārskaitījums maksā vairāk nekā pati parāda summa! Toreiz šeit slēpjas arīkāda maza un patīkama ziņo no Valsts Ieņēmuma Dienesta!

Tie, kuri sūkstās par to, ka jāatmaksā pāris centi, bet jāsamaksā vairāk par pašu bankas pārskaitījumu, var nedaudz uzelpot! Tas skaidrojams ar to, ka Valsts Ieņēmumu Dienenesta Nodokļu Pārvaldes galvenā direktore Dace Pelēkā izteikusies, ka visi mazie parādnieki varot dzīvot mierīgi un nedarīt neko! Viņa ir norādījusi to, ka pašlaik tiek izstrādāti grozījumi un noteikumi, ka no iedzīvotājiem mazās parāda summas netiks piedzītas! Cerams, ka šīs ziņas vismas kādu cilvēku patīkami iepriecinās!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru