Alstom saņem pasūtījumu no Francijas uzņēmuma Proxima par 12 ātrgaitas vilcieniem

Francijas dzelzceļa ražošanas uzņēmums Alstom ir saņēmis pasūtījumu 12 ātrgaitas vilcieniem no jaunizveidotā uzņēmuma Proxima.

Francijas dzelzceļa gigants Alstom nesen atklāja, ka jaunizveidotais Francijas vilcienu uzņēmums Proxima ir iesniedzis lielu pasūtījumu 12 ļoti ātrgaitas vilcieniem, noslēdzot līgumu par gandrīz 850 miljoniem eiro. Minētie vilcieni ir ātrgaitas vilcieni Avelia Horizon, un to piegādes plānots sākt 2028. gadā.

Proxima ir privāts uzņēmums, ko 2024. gada jūnijā izveidoja Timotij Džeksons, kurš ir arī Alpha Trains dibinātājs, un Reičeal Pikarda, kura iepriekš bija Voyages SNCF izpilddirektore. Tas ir arī pirmais neatkarīgais uzņēmums, kas uzsācis darbību Francijas ātrgaitas vilcienu nozarē. Uzņēmumu atbalsta vairākas starptautiskas un Francijas bankas, kā arī finansiāli atbalsta Antin Infrastructure Partners.

Darījums ietver arī Atlantijas okeāna piekrastes maršrutu uzturēšanu 15 gadus, un sagaidāms, ka Proxima sāks sniegt pakalpojumus šajos maršrutos līdz desmitgades beigām. Proxima strādā arī pie Rennas, Nantes, Anžē un Bordo savienojuma ar Parīzi.

Attiecībā uz ātrgaitas vilcieniem, kas kursē Atlantijas okeāna maršrutos, Proxima ir arī atklājusi, ka tā plāno pievienot 10 miljonus sēdvietu. No nākamā gada otrās puses Avelia Horizon vilcienus izmantos arī Francijas valsts dzelzceļa uzņēmums Société nationale des chemins de fer français (SNCF).

Alstom paziņojumā teikts: “Izmantojot 40 gadu pieredzi komerciālā ātrgaitas vilcienu ekspluatācijā, Alstom ātrgaitas vilciens Avelia Horizon ir jaunākās paaudzes divstāvu vilciens, kas spēj braukt ar ātrumu, kas pārsniedz 300 km/h.”.

Tas piedāvā lielu ekspluatācijas elastību un garantē augstu drošības un pasažieru pieredzes līmeni. To veido divi inovatīvi īsa garuma motorvagoni, kas apvieno augstu veiktspēju un kompaktumu, un divstāvu posmainie vagoni.

Avelia Horizon samazina ekspluatācijas izmaksas. Vilcienam ir mazāk ratiņu, kas veido 30 % no profilaktiskās apkopes izmaksām. Ar lielāko pasažieru ietilpību tirgū Avelia Horizon piedāvā augstu apkalpošanas un komforta līmeni un līdz ar to samazina ekspluatācijas izmaksas uz vienu sēdvietu.

Alstom un mākslīgā intelekta (AI) uzņēmums Flox nesen saņēma Zviedrijas inovāciju aģentūras Vinnova investīcijas 3,3 miljonu zviedru kronu (0,29 miljonu eiro) apmērā, lai izmēģinātu AI tehnoloģiju, kuras mērķis ir samazināt negadījumus ar savvaļas dzīvniekiem uz dzelzceļa.

Attiecīgā tehnoloģiskā sistēma būtu uzstādīta vilcienos un izmantotu atbaidošus skaņas signālus, lai pārliecinātos, ka savvaļas dzīvnieki turas tālāk no dzelzceļa sliedēm. Tas savukārt lielā mērā palīdzētu novērst sadursmes, kā arī samazinātu vilcieniem nodarītos finansiālos un fiziskos zaudējumus.

Šī tehnoloģija ir izmēģināta arī dažādās citās situācijās, piemēram, satiksmes krustojumos, pilsētās, raktuvēs, lidostās un citur.

Maria Signal Martebo, Alstom Sweden izpilddirektore, teica: “Apvienojot mūsu zināšanas ilgtspējīgas mobilitātes jomā ar progresīvām mākslīgā intelekta tehnoloģijām, mēs speram svarīgu soli ceļā uz drošāku dzelzceļu izveidi, vienlaikus aizsargājot savvaļas dzīvniekus.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru