9 kļūdas, kuru dēļ palēninām vielmaiņu, paši to pat nenojaušot

Vai jau zināt, ka brokastu izlaišana un nepietiekams miegs ir faktori, kas noteikti palēnina vielmaiņu?

Vai jūs vairs neizlaižat rīta maltīti, ejat gulēt laicīgi? Vai daudz laika nepavadāt sēdus stāvoklī? Vai tas viss ir jūsu metabolisma vārdā? Tas viss ir ļoti labi, bet, ticiet man, jūsu dzīvesveidā ir arī citi paradumi, kas palēnina jūsu organisma kaloriju sadedzināšanas ātrumu.

Ja esat sācis pieņemties svarā, iespējams, pie vainas ir kāds no šiem 9 iemesliem. Vai pat vairāk nekā viens!

Jūs neēdat regulāri

Mūsu ķermenis ir ļoti gudrs. Ja tas zina, kad saņems pārtiku (savu degvielu), tas sāk dedzināt enerģiju, jo zina, ka drīz tiks uzpildīts. Ja nav regulāra ēdienreižu grafika, organisms sāk uzkrāt enerģiju, nevis to sadedzināt: nekad nevar zināt, vai jūs nesaņemsiet vēl vienu degvielas uzpildi. Tāpēc ēdiet ik pēc 3-4 stundām un saglabājiet stabilu vielmaiņu.

Uzskats, ka tikai ūdens ir vienīgais dzēriens, kas mums ir vajadzīgs

Atbilstoša hidratācija uztur organisma šūnu vielmaiņu visaugstākajā līmenī, tostarp vielmaiņu. Ja mitruma nav pietiekami daudz, tiek sadedzināts līdz pat 2% mazāk kaloriju, tāpēc dzeriet! Ja jums nepatīk dzert ūdeni un tāpēc nedzerat pietiekami daudz, pievērsiet uzmanību tējām. Piemēram, zaļā tēja satur kofeīnu un palīdz paātrināt kaloriju dedzināšanu nākamo trīs stundu laikā. Arī kafija palīdz dedzināt taukus, taču tai nav tāda paša mitrinoša efekta.

Jūs izvairāties no piena produktiem

Piena produkti satur vairākas uzturvielas, kurām ir svarīga loma tauku dedzināšanā un jaunu muskuļu veidošanā. Runa ir par konjugēto linolskābi, sūkalām, kazeīnu un kalciju. Kalcijs ir ļoti svarīgs arī vielmaiņas regulēšanā. Jo vairāk šīs vielas būs tauku šūnā, jo vairāk tauku tā sadedzinās.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru