7 negaidītas lietas, ko var tīrīt ar amonjaku: noderīgi triki

Stikls un spoguļi

Ietaupiet naudu un pagatavojiet savu logu tīrīšanas līdzekli, sajaucot amonjaku ar ūdeni izsmidzinātājā. Sakratiet to, lai sastāvdaļas sajauktos, un izsmidziniet to uz stikla virsmām, piemēram, logiem vai darba virsmām, kā arī spoguļiem mājās, lai piešķirtu tiem spīdumu bez svītrām.

Tas ir lielisks veids, kā notīrīt matu laku un zobu pastu, kas uzšļakstās uz vannas istabas spoguļiem, kā arī marķieru paliekas no baltajām tāfelēm birojā.

Lustras

Lustras tīrīšana nav viegls uzdevums neatkarīgi no tā, ko jūs izmantojat tās tīrīšanai. Piepildiet izsmidzinātāju ar vienu daļu amonjaku un četrām daļām destilēta ūdens un pēc tam izsmidziniet maisījumu uz mīkstas drāniņas. Valkājiet kokvilnas cimdus, lai neatstātu pirkstu nospiedumus, rūpīgi noslaukiet atsevišķas lustras daļas, lai noņemtu netīrumus un gružus.

Žalūzijas

Logu žalūziju tīrīšana var būt vēl nogurdinošāka nekā lustras tīrīšana, taču to var veikt ar dažādiem līdzekļiem, tostarp amonjaku. Samērcējiet tajā drānu un tad aptiniet to ap putekļu tīrīšanas birsti vai, ja tādas nav, ap virtuves lāpstiņu vai knaiblīšu komplektu. Pārejiet ar to pāri visām žalūzijā, līdz tās ir tīras no putekļiem.

Mīkstās apdares un paklāji

Iztīrīt traipu no mikrošķiedras dīvāna vai paklāja nav tik grūti, kā varētu šķist, ja izmantojat amonjaku. Uzsmidziniet amonjaku tieši uz traipa un pēc tam nekavējoties noslaukiet to ar gaišu sūkli vai birstīti ar mīkstiem sariņiem.

Kad traipa vairs nav, arī mitrumam vajadzētu ātri pazust. Pēc tam varat ar sausu birstīti apļveida kustībām “izķemmēt” audumu. Amonjaku var izmantot arī, lai no paklāja noņemtu noturīgus, lipīgus sveču vaska, sulu vai tauku traipus. Neizmantojiet to uz vilnas, viskozes un zīda, jo tas var mainīt šo šķiedru krāsu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru