6 pazīmes, kas var liecināt par to, ka jums ir trombs

Vienas ekstremitātes pietūkums

Visbiežāk iemesls šim ir dziļo vēnu tromboze. Šī iemesla dēļ dažas ķermeņa daļas vairs nesaņem nepieciešamo As**s daudzumu. Tā ir ļoti nopietna lieta, tādēļ pietūkumu nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt, īpaši tad, ja pietūkušas ir kājas.

Lasi vēl: Šīm divām zodiaka zīmēm 2018. gads sāksies ar lielām pārmaiņām, kuras ietekmēs visu atlikušo dzīvi…
Sāpes kājās
Īpaša pazīme tam, ka iespējama trombu viedošanās, ir sāpes un durstīga sajūta kāju lejasdaļā. Īpaši bīstami ir tad, ja šīs sāpes pavada arī drudzis. Ja jūs izjūtat kaut ko līdzīgu iepriekš minētajam, noteikti vērsieties pie ārsta pēc palīdzības.

Dīvainas sarkanas svītras uz ādas
Atcerieties, ka arī zilums ir vēl viens tromba signāls. Ja jūs redzat sarkanas svītras, kas atrodas paralēli vēnām, tad tie nav vienkārši “zilumi”. Nekavējoties vērsieties pēc palīdzības pie ārsta. Šīs sarkanās “vēnas” parasti pēc taustes ir arī ļoti siltas. Ja pamanāt ko šādu sev vai sev tuvam cilvēkam, nekavējoties dodieties pie ārsta.
Dziļas ieelpas laikā jūtamas sāpes krūtīs
Ja jums ieelpas brīdī krūtīs rodas sāpes vai duršana, tas var liecināt par to, ka As**s recekļi sākuši uzkrāties jau plaušās. Tas ir ļoti bīstami Vese***ai, turklāt neparedzami pavērsieni var notikt kuru katru brīdi. Šādos gadījumos pie ārsta jādodas NEKAVĒJOTIES!

Aizdusa
Nav runa par gadījumiem, kad esat pievarējuši 15 ēkas stāvus, bet gan par reizēm, kad aizdusa rodas nepamatoti. Tas arī var liecināt par As**s recekļu veidošanās apkārt plaušām. Parasti to pavada arī pēkšņi galvas reiboņi. Jebkurš no šiem simptomiem ir nekavējoties jāatrāda ārstam.
Pēkšņi uzradies un nesaprotams klepus
Ja jūs klepojat bez jebkādiem iemesliem (nesmēķējat, neesat saaukstējušies, plaušu rentgens ir ideāls), jums nepieciešams biežāk pievērst uzmanību savam sirds un elpošanas ritmam. Ja klepu pavada sāpes krūtīs, ar sirds ritma neregularitāti vai aizdusu, jums nepieciešams doties pie ārsta.

Lasi vēl: Šīs kartupeļu pankūkas uz tava galda tiks novērtētas vienmēr – manas iecienītākās!

Trobi slēpj sevī nāvējošus draudus. Neuzņemieties lieku risku un jebkādu aizdomu gadījumā nekautrējieties doties pie ārsta pēc palīdzības vai konsultācijas. Nebaidieties doties pie ārsta visādu “nieku dēļ”, jo parasti tieši šie “nieki” izrādās kā lielākais drauds Vese***ai.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru