4 superiemsli, kāpēc ikvienā mājā turēt kaktusu

Mūsdienās ir daudz dažādu mājas augu, kuri gan attīra gaisu dzīvoklī, gan palīdz atbrīvoties no negatīvās enerģijas. Tas lielā mērā attiecās arī uz kaktusiem.

Šobrīd ir vairāk nekā 1200 dažādu kaktusu sugu. Tie tiek uzskatīti par nepretenciozākajiem istabas augiem, tomēr kaktusiem tomēr vajadzētu atrasties apstākļos, kas līdzīgi to dabiskajai videi. Tāpēc vislabāk ir novietot podiņu ar kaktusu uz dzīvokļa vai mājas saulainākā loga palodzes.

Neskatoties uz to, ka dabā kaktusi aug sausās zonās, nevajadzētu atstāt novārtā to laistīšanu. Pavasarī un vasarā tos mitrina, kad augsne izžūst.

Arī šiem zaļajiem mājdzīvniekiem nepatīk sauss gaiss, tāpēc reizēm tos var apsmidzināt ar smidzinātāju. Bet aukstajā sezonā augu laistīšanu vajadzētu samazināt: pilnīgi pietiek ar reizi mēnesī.

Neraugoties uz kaktusa popularitāti starp istabas augiem, ap to pastāv daudz mītu, kas negatīvi ietekmē tā reputāciju. Aplūkosim dažus no tiem.

Lasi vēl: Neaizmirstams kompliments: kādi ir pareizie vārdi, ko teikt

Mājā, kurā aug kaktuss, vīrieši ilgstoši neuzturas. Augs nekādā veidā nevar ietekmēt cilvēku savstarpējās attiecības.

Ja jums tiek dāvināts kaktuss – tas ir uz šķiršanos. Līdzīgi kā iepriekšējā rindkopā. Šķiršanās iemesls ir jāmeklē pašās attiecībās, bet nekādā gadījumā ne augā.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Kaktusi ir indīgi. Šādas īpašības ir tikai 3 sugām, un tās aug tikai Dienvidamerikā, un to izplatība ir ierobežota ar likumu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru