15 galda etiķetes zelta noteikumi: pats pamats, kas jāzina ikvienam

8 Pie galda varat izšņaukt degunu, bet izmantojiet tam drānu vai kabatlakatiņu – nevis salveti. Ja jums ir kādas sinusa problēmas, labāk iziet uz tualeti.

9 Jums nevajadzētu atvērt ēdienkarti, tiklīdz esat apsēdies restorānā. Tas ir nepieklājīgi pret jūsu galda biedriem, un jūs varat izskatīties nesabiedrisks.

10 Lietišķās vakariņās dodiet vadīšanas tiesības vecākajam cilvēkam un nepasūtiet alkoholu vai uzkodas, ja vien viņš vai viņa to nav izdarījusi. Maltītes laikā uzturiet vispārēju sarunu un tikai deserta laikā pievērsieties darba tēmai.

11 Elkoņi uz galda? Turiet tos pie sāniem. Tomēr ir pilnīgi normāli tos novietot uz galda starp ēdieniem.

12 Kad esat beidzis ēst, sakraujiet galda rīkus uz šķīvja kā pulksteņa rādītājus, kas rāda 5:20. Tā ir zīme viesmīlim, ka traukus var paņemt.

13 Nekad pie galda nekrāsojiet savu grimu. Tam ir dāmistaba.

14 Neuzskatiet, ka vienmēr drīkst smēķēt telpās; atvainojieties un ejiet ārā. Tas ir īpaši svarīgi, ja atrodaties kāda mājās vai tur, kur ēd citi cilvēki. Labāk ir būt uzmanīgam, ja smēķēšana jums ir nepieciešama. Nelaidiet dūmus citu cilvēku virzienā un centieties neatstāt uz zemes nomestus cigarešu sodrējus – savāciet tos un izmetiet atkritumu tvertnē.

15 Neļaujiet nevienam smaidīt ar ēdiena paliekām zobus. Ir taktiski pateikt cietušajam (klusi un neuzkrītoši), ka viņa spināti ir iestrēguši zobos, biksēm ir attaisījies rāvējslēdzējs vai bārdā ir iekļuvis kečups.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru