Viņiem nepieciešama atpūta: kā sagatavot istabas augus ziemai

Novietojiet tos vairāk apgaismotās vietās

Ziemai tuvojoties, dienas neizbēgami kļūs īsākas un augi saņems mazāk saules gaismas nekā vasarā. Tas nozīmē, ka, pārvietojot tos tuvāk gaismas avotam, tie būs veseli. Lai atsvaidzinātu augus, jāapgriež arī bojātās lapas.

Sausumu mīlošiem augiem, piemēram, kaktusiem un sukulentiem, nepieciešams daudz siltuma un gaismas, tāpēc rudenī un ziemā noteikti ir vērts par tiem rūpēties.

Samaziniet laistīšanu

Kopumā rudenī un ziemā puķes būs mazāk jālaista. Augiem miera stāvoklī nav nepieciešams daudz ūdens. Patiesībā pārāk liels ūdens daudzums izraisa tā uzkrāšanos podiņa apakšā un iznīcina saknes, izraisot vāju augšanu.

Parasti aukstajā sezonā augus vajadzētu laistīt ne biežāk kā reizi divās nedēļās. Sukulentiem nepieciešams laistīt ik pēc četrām līdz sešām nedēļām, bet kaktusi var iztikt bez ūdens līdz pat pavasarim.

Tomēr esiet uzmanīgi ar laistīšanas režīmu augiem, kas atrodas siltāk apkurinātās vietās, jo tie joprojām var ātri izžūt.

Ziemas mēnešos telpaugiem ir nepieciešams atpūsties, tāpēc tiem var kaitēt, ja tie atrodas tuvu siltuma avotam vai ja telpā ir īpaši karsts. Apkurinātās telpās augi var ātrāk izžūt, tāpēc pārliecinieties, ka tie ir labi mitrināti un nekļūst par kaitēkļu mērķi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru