Spēkā ir stājušās jaunas izmaiņas auto tehniskās automašīnas prasībās – Šoferīši iespējams nebūs priecīgi!

Lielākā daļa to iespējams nemaz nezina, bet 2019. gada 4. aprīlī ir jau stājušies spēkā jaunie Ministru kabineta noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa, par to ticis paziņots arī Latvijas Vēstnesī, kas pierāda to, ka likumi tik tiešām pieņemti un ir aktīvi.

Jaunie Ministru Kabineta noteikumi precizēs jaunās tiesību normas, tiks noteiktas speciālas atkāpes no noteikumu prasībām, piemēram dažādu dienestu transportlīdzekļiem, kuri paredzēti konkrētām profesijām vai funkcijām, tāpat arī stājušās spēkā jaunas normas par  dažādām konstrukcijām un automašīnu lukturiem.

Jaunie Ministru Kabineta noteikumi attiecībā uz jaunumiem ir precizēsi un izmaiņas ir šādas :

Konkrēts skaits, kā arīkrāsa dienas gaitas lukturiem. Tagad mašīnām ir atļauts uzstādīt 2 dienas gaitas lukturus, motocikliem, tricikliem vai kvadracikliem šī iespējam ir nedaudz savādāk, tiem iespējams uzstādīt vienu vai divus dienas gaitas lukturus.

Konkrētjiem bremžu lukturiem ir jādarbojas, vienmēr jābūt droši un konkrēti atbilstošajām normām nostiprinātiem, kā arī aprīkotiem ar gaismas avotu. Tajās ir obligāti jādeg ne mazāk par 2/3 no visām diodēm vai kvēlspuldzēm.

Virzienrādītājiem jeb pagrieziena lukturiem vienmēr ir jādarbojas, jābūt droši, kā arī atbilstoši nostiprinātiem un aprīkotiem ar gaismas specfisko avotu. Arī šajās lampās ir obligāti jādeg ne mazāk par 2/3 no visām diodēm vai kvēlspuldzēm.

Aizmugurējiem miglas lukturiem ir jādarbojas un jābūt aprīkotiem ar atbilstošu gaismas avotu. Priekšējiem miglas lukturiem ir jādarbojas, ja tie ir ieslēdzami. Arī šiem lukturiem ir obligāti jādeg ne mazāk par 2/3 no visām diodēm vai kvēlspuldzēm un jābūt atbilstoši nostiprinātiem, tas pats attiecas arī ar atpakaļgaitas lukturiem.

Pie tam ja konkrētajam transportlīdzeklim ir 2 atpakaļgaitas lukturi, tad abiem diviem transportlīdzekļa aizmugurē konkrēti un simetriski jābūt pret tā garenplakni, kā arī transporlīdzekļa sānos uzstādītajiem atpakaļgaitas lukturiem ir jābūt precīzi novietotiem transportlīdzekļa  aizmugurē.

Par aizmugurējās reģistricijas numura zīmi – Apgaismojumam ir jādarbojas vienmēr un tam ir jābūt atbilstoši nostiprinātam. Arī šajās lampās ir obligāti jādeg ne mazāk par 2/3 no visām diodēm vai kvēlspuldzēm.

Pilnīgi visiem transporlīdzekļa vadiem ir jābūt pilnībā droši un atbilstoši nostiprinātiem, kā arī pilnīgi visiem vadiem izņemot tā saucamo “MASAS” vadu ir jābūt pilnībā izolētiem, konkrētā izolācija nevar būt bojāta, tāpat arī luktura savienojumiem ar elektroiekārtu jānodrošina precīza tā darbība.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru