Šokolāde ārstē klepu labāk kā jebkuri sīrupi

Kāds pazīstams ārsts ir paziņojis, ka šokolāde klepus apkarošanā var būt efektīvāka par ārstniecisko sīrupu. Tas ir svarīgi saaukstēšanās un gripas sezonas laikā.

Klepus tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem saaukstēšanās simptomiem, kuru skaits ziemas laikā palielinās daudz vairāk. Palielinās arī dažādu pretklepus līdzekļu, tostarp specifisku sīrupu, kuru pamatā ir medus, citrons, piparmētra un citas dabīgas un farmaceitiskas sastāvdaļas, pārdošana.

Tomēr Hallas Universitātes (Lielbritānijā) profesors Alins Mauriss ir paziņojis, ka šokolāde ir efektīvāks kakla remdinātājs cīņā ar klepu nekā visi dārgākie sīrupi. Šī ir apsveicama ziņa šī garduma cienītājiem.

Lasi vēl: Šie dzīvokļu numuri piesaista bagātību un laimi

Paziņojums tika sniegts Starptautiskās klepus pētniecības kopienas sanāksmē, kuras biedrs ir profesors Mauriss. Viņš uzsvēra, ka pierādījumu par šokolādes labvēlīgo ietekmi zinātnē ir daudz, tos apstiprina daudzi un objektīvi pētījumi.

Pēc viņa domām, šīs kakao pupiņas saturošās saldās zāles ir daudz labākas par visiem pārējiem pretklepus līdzekļiem, kas nopērkami aptiekā. Speciālists norāda, ka šāda šokolādes iedarbība uz klepu ir saistīta ar kakao pupiņu mīkstinošajām īpašībām.

Tas nozīmē, ka šokolāde palīdz veidot specifisku lipīgu pārklājumu uz kakla nervu galiem, kas vienkārši nomāc vēlmi klepot un atbrīvo no ļoti nepatīkamā saaukstēšanās simptoma. Pēc tāda paša principa darbojas arī citi pretklepus līdzekļi, tostarp sīrupi, taču šokolāde ir efektīvāka.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru