Šefpavārs pastāstīja, kāpēc cepti kartupeļi neiznāk kraukšķīgi: tas ir ļoti vienkārši

Populāra galda piedeva ir kartupeļi. Pirms cepšanas kartupeļi ir pienācīgi jāsagatavo. Tomēr šī procesa laikā daudzi pieļauj kādu bieži sastopamu kļūdu.

Kāda ir biežāk pieļautā kļūda

Apvienotās Karalistes pavārskolas šefpavārs Marks Viljamss atklāja, kā pareizi sagatavot kartupeļus pirms cepšanas. Viņš norādīja, ka kartupeļi vispirms ir jānovāra.

Ir svarīgi pagaidīt, lai kartupeļi pēc vārīšanas pilnībā atdziest. Visi bieži vien notecina ūdeni un sūta tos cepšanas formā, lai sūtītu uzreiz cepeškrāsnī. Tomēr tā ir liela kļūda.

Marks Viljamss norādīja, ka, lai iegūtu ideālus kartupeļus, tos nomizo, ievieto aukstā ūdenī un uzvāra. Vāra apmēram 6 minūtes, līdz malas kļūst mīkstas. Pēc tam noslaukiet un pagaidiet, līdz tvaiks pārstāj celties.

Lai kartupeļi būtu kraukšķīgi, jālieto arī garšvielas

Šefpavārs iesaka iepriekš uzkarsēt cepeškrāsni un ievietot pīles taukus cepšanas formā. Pirms apgriešanas cep apmēram 20 minūtes. Tas ļaus apakšā izveidoties garoziņai.

No kā vēl izvairīties

Pēc mizošanas kartupeļi ir labi jānoskalo. Taču tos nedrīkst gatavot uzreiz. Lai pēc cepšanas dārzenis paliktu vesels un tam būtu kraukšķīga garoziņa, tas ir labi jānosusina.

Lasi vēl: Kļūda ar paklāju, kas pat lielu telpu padarīs šauru un mazu

Cepšana bez režģa

Režģis veicina to, ka dārzeņi tiek izcepti vienmērīgi. Gaiss sasilda kartupeļus no visām pusēm. Taču starp gabaliņiem jābūt atstarpei.

Atdzesētu kartupeļu griešana

Ja cepat veselus kartupeļus – tie ir jāsagriež uzreiz pēc cepšanas. Un, ja tie ir šķēlēs – tajās jāizdara nelieli iegriezumi un kartupeļi jāpārklāj ar dvieli.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru