Saules aptumsums: kas jāņem vērā 2023. gada oktobrī Jaunā mēness laikā?

Oktobra jauns mēness ir zīmīgs ar to, ka līdz ar to notiks otrais Saules aptumsums šogad. Ko nozīmē šī sakritība, vai no tā ir jābaidās un ko darīt šajā laikā – mēs jums pastāstīsim šajā rakstā.

Ar ko īpašs ir Jauns mēness 2023. gada oktobrī

Jauns mēness ir periods, kad Mēness atrodas starp Zemi un Sauli aptuveni vienā līnijā. Tādējādi Zemes pavadonis ir pavērsts pret mums ar savu neapgaismoto pusi un tāpēc nav redzams debesīs. Brīdī, kad Zeme, Mēness un Saule nostājas precīzi vienā taisnā līnijā – notiek Saules aptumsums. Tieši tas notiks 2023. gada oktobrī.

Taču Mēness šajā brīdī atradīsies perigejā – maksimālā attālumā no Zemes, tāpēc Mēness disks Sauli aizklās ne pilnībā – ap Mēnesi veidosies spožs, it kā ugunīgs, gredzens. Gredzenveida Saules aptumsums 2023. gada oktobrī būs vērojams virs Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Dienvidamerikas.

Jauns mēness 2023. gada oktobrī – precīzs laiks

Jaunais Mēness uzspīdēs 2023. gada 14. oktobrī, un tā maksimums būs pulksten 22:55. Gandrīz tajā pašā laikā, četras minūtes vēlāk, notiks Saules aptumsuma maksimums.

Pats Jauna mēness periods ir dienu pirms un dienu pēc Jauna mēness iestāšanās datuma, tāpēc Zemes pavadoņa ietekme būs jūtama trīs dienas.

Ko nevajadzētu darīt Jaunā mēnesī Saules aptumsuma laikā

Jaunā mēness laikā astrologi iesaka atturēties no vairākām lietām. Tā kā oktobris sakrīt ar aptumsumu, Mēness un Saules enerģija kļūst nevaldāma un līdz ar to nekontrolējama.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru