Pieredzējusi saimniece pastāstīja, kurā brīdī ēdienam pievienot lauru lapu, un vai to vajag pēc tam izņemt

Zupas patiešām kļūst garšīgākas un bagātīgākas, ja tās ir pareizi pagatavotas un tajās izmantotas pareizās garšvielas.

Tomēr attiecībā uz lauru lapām rodas jautājums – kad tās pievienot, cik daudz, un vai tās atstāt zupā? Galu galā daudziem nepatīk pēc tam savā zupas bļodā atrast peldošu lauru lapu.

Pirmkārt, svarīgi saprast, ka lauru lapas nav jāpievieno gatavošanas sākuma posmā. Tieši pretēji, tuvāk beigu posmam. Šķidrākām zupām pievienojiet lauru lapu 5 minūtes pirms ēdiena gatavības. Ja vārām biezu zupu – 10 minūtes pirms ēdiens gatavs. Šādā veidā mēs saglabāsim pareizo garšu un pat daļu no auga lietderīgajām īpašībām.

Lasi vēl: Garšīgi un vienkārši: omlete ar ceptiem kartupeļiem

Tiek uzskatīts, ka ideālā proporcija ir 2 lauru lapas uz 1 litru šķidruma. Pie mazāka daudzuma nebūs jūtama lauru lapu klātbūtne, bet pie lielāka daudzuma ēdiens var iegūt rūgtenu garšu.

Starp citu, daudzi cilvēki nezina, bet, lai “aktivizētu” lauru lapu pirms lietošanas, tā vai nu jāiemērc verdošā ūdenī, vai arī tās virsma aktīvi jāmazgā ar pirkstiem.

Nepievienojiet lauru lapu vistas buljonam, sīpolu zupai vai krēmzupai. Tā vietā labāk izmantot alternatīvu: baziliku, rozmarīnu, seleriju vai pētersīļus. Citos gadījumos lauru lapas lieliski sader duetā ar oregano piparu zirņiem. Un vispār, pirms pasniegšanas vienmēr vajadzētu izņemt šo garšvielu, jo lauru lapu tekstūra ir diezgan cieta un var pat saskrāpēt aukslējas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru