Pašas netīrākās krūzītes būs tīras pāris minūtēs: kā iztīrīt traukus no tējas un kafijas nogulsnēm

Mēs tik ļoti mīlam dzert tēju vai kafiju, īpaši rudenī, kad ārā ir auksts un mums ļoti gribas sasildīties ar siltu, garšīgu dzērienu.

Bieži vien mūsu iecienītākie dzērieni atstāj brūnas nogulsnes uz mūsu tasītēm. Tad trauki izskatās neizskatīgi un neestētiski, turklāt brūnos traipus nav viegli notīrīt.

Kāpēc uz tasītēm rodas brūni dzērienu traipi?

Katrs noteikti zina, ka pēc iecienītās tējas vai kafijas uz tasītēm parādās neestētiski brūni traipi. Īpaši tad, ja pēc baudīšanas laikus nenomazgājat traukus, šos traipus pēc tam ir ļoti grūti noņemt.

Lasi vēl: Šīs matu kopšanas kļūdas jūsu izskatam piešķirs 10 gadus un sabojās pilnīgi visu

Šādi traipi uz tasītēm rodas tanīna dēļ – tas ir augu izcelsmes oksidētājs, ko satur mūsu iecienītie dzērieni. Tieši viņš “iekrāso” traukus nepatīkamā krāsā. Tomēr ir diezgan vienkārša izeja no šīs situācijas. Britu eksperti no Roberts O`Konors nosauca vienkārša, bet ārkārtīgi efektīva maisījuma recepti, kas 10 minūšu laikā tiek galā pat ar ļoti veciem traipiem.

Kā iztīrīt krūzītes no brūniem traipiem pēc kafijas un tējas?

Eksperts runā par sodas un etiķa maisījumu. Šāda diezgan vienkārša vielu kombinācija var viegli tikt galā ne tikai ar brūniem traipiem uz krūzītēm, bet arī kļūt par palīgu kanalizācijas sistēmas tīrīšanai, netīrumu mazgāšanai no podiem vai citiem traukiem, kurus iepriekš nav bijis iespējams nomazgāt.

O`Konors iesaka sajaukt sodu un etiķi proporcijā 0,5 pret 1, tas ir, jāņem viena daļa etiķa un uz pusi mazāk sodas. Piemēram, vienai ēdamkarotei sodas būs nepieciešamas 2 ēdamkarotes etiķa. Ar šo maisījumu jāapstrādā krūzes vai citi netīri trauki un jāatstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam trauki kārtīgi jāizskalo tīrā karstā ūdenī. Rezultātu redzēsiet uzreiz: nepatīkamās brūnās pēdas un citi netīrumi uzreiz pazudīs, apliecina eksperti.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru