Noderīgi triki, kā izmantot vecas kaprona zeķes

Kaprona šķiedras ir tik plānas, ka no nejaušas aizķeršanās var izveidoties cilpas un zeķes saplīst. Tās nav iespējams valkāt, bet mājsaimniecībā zeķes var būt visnoderīgākā lieta.

Lūk, 6 veidi, kā izmantot kaprona zeķes,

Kartupeļus var audzēt tieši zeķē. Lai to izdarītu, ieber barības vielu saturošu augsni zeķē un ieliek tur kartupeļus, zeķi iebīda zemē, atstājot tās malu uz virsmas. Rudenī ražu ir novākt ļoti viegli, izvelkot no zemes zeķes, kurās ir kartupeļu bumbuļi. Šim gadījumam vislabāk ir izmantot kaprona zeķes, citās zeķēs kartupeļi augs sliktāk.

Korķis skrūvei. Lai iedzītu naglu vai ieskrūvētu skrūvi betona sienā, izmantojiet zeķu korķus, kas laika gaitā neizžūst un neizkrīt, atšķirībā no koka korķiem. Lai to izdarītu, vecu kaprona zeķi sagriež gabalos un cieši iesprauž gatavajā caurumā sienā. Pēc tam uz uguns uzkarsē naglu līdz sarkanumam un iesprauž kapronā. Šajā caurumā ieskrūvēta skrūve vai bultskrūve stingri turēsies savā vietā.

Siets krāsu bundžai. Uzliek kaprona zeķes gabalu virs atvērtās krāsas kannas tā, lai tas pieskartos krāsas virsmai un mazliet tajā iegrimtu. Tagad krāsa, kas izplūst caur kaprona sietu, ir brīva no sakaltušas krāsas recekļiem, gabaliņiem vai plēves.

Sīpolu uzglabāšanas maisiņš. Sīpolus ērti uzglabāt plānās kaprona zeķēs, saliekot tajās ražu un sasienot augšā ar vaļēju mezglu. Šāds maisiņš jānovieto sausā, vāji apgaismotā vietā virtuvē.

Lasi vēl: Viesi jūs noteikti izsmies: šīs 5 lietas mājoklī liecina par nabadzību

Traukus un spoguļus var noslaucīt līdz spīdumam. Kapronam piemīt dažas abrazīvas īpašības, kas ļauj mājsaimniecēm līdz spīdumam nomazgāt kristālu, stiklu un spoguļus. Tikai šim nolūkam zeķes samitrina aukstā ūdenī. Kapronus var izmantot arī trauku mazgāšanai.

Dīvāna spilveni un mīkstās rotaļlietas. Rūpīgi izmazgājiet kaprona zeķes un sagrieziet tās mazos gabaliņos. Tagad ar šo materiālu var pildīt pašdarinātus spilvenus un rotaļlietas. Tās būs ļoti mīkstas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru