Nekad nelaistiet augus lielā karstumā: ekspertu padomi dārza kopšanā

Karstums atkal atgriežas pie mums. Tuvākās dienas būs karstas, un šādā situācijā ir ļoti svarīgi ievērot pieredzējušu dārzkopju ieteikumus, kopjot dārzu un jo īpaši laistot.

Raidījumu vadītājs un dārzkopības eksperts Marks Leins skaidroja, ka augu laistīšana dienas laikā ir viena no ļaunākajām kļūdām, ko var pieļaut jebkurš dārznieks, jo īpaši karstā laikā.

Laistīšana: no rīta ir labāk nekā vakarā

Leins teica, ka labākais laistīšanas laiks ir agri no rīta, kad ārā ir zemāka temperatūra, no plkst. 5.00 līdz 9.00, tāpēc ūdens iztvaiko mazāk.

Marks brīdināja, ka laistīšana naktī var izraisīt ūdens uzkrāšanos uz augsnes virsmas, ap saknēm un uz lapotnes, kas var izraisīt sēnīšu attīstību, puvi, kukaiņu vairošanos un pat auga bojāeju. Šim viedoklim piekrīt lielākā daļa dārzkopības ekspertu.

Lasi vēl: Nedariet tā: trīs galvenās kļūdas tomātu stādīšanā

Augu kopšana podos: turiet tos ēnā.

Karstumā podos augošiem augiem jāpievērš īpaša uzmanība, jo tie ir visvairāk apdraudēti. Karstuma viļņu laikā podos stādītie augi pirmie izžūst, un tie ir jāaizsargā no saules, citādi tie ātri iet bojā.

Vispirms visi podos un konteineros esošie augi jāpārvieto uz ēnainu vietu. Pārvietojot augus ēnā, jūs pasargāsiet tos no maksimālā karstuma, kad saule pusdienlaikā sasniedz maksimumu.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Ir vērts arī pārliecināties, ka esat izvēlējies pareizos podus saviem augiem. Augi pareizos podos daudz ilgāk saglabājas mitri, kas var tos glābt karstumā. Necaurlaidīgā terakotas podā ūdens no augsnes iztvaiko daudz vieglāk, tāpēc augs izžūst un iet bojā daudz ātrāk. Terakotas podus varat aiztaisīt ar hermētisku podu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru