Lai saglabātu pārtikas produktu svaiguma kontroli: 6 ledusskapja organizēšanas padomi

Sakārtots ledusskapis ir ne tikai estētiski pievilcīgs – tas arī atvieglo pārtikas produktu izkārtošanu un ātru piekļuvi ēdiena pagatavošanai nepieciešamajām sastāvdaļām.

Ja ledusskapī viss ir skaidri redzams, jūs nepērkat nevajadzīgas preces un izlietojat pārtiku, pirms beidzies tās derīguma termiņš. Marta Stjuarte stāsta par to, kā efektīvi organizēt ledusskapja telpu.

Sadaliet pārtiku kategorijās

Sadalot pārtikas produktus ledusskapī pa kategorijām, jūs netērēsiet daudz laika, meklējot plauktos vajadzīgo produktu, un jums būs vieglāk izvēlēties. Ir vairāk nekā viens veids, kā sagrupēt lietas. Piemēram, varat sagrupēt maizes izstrādājumus vai izveidot savu kategoriju “brokastu pārtika” vai “vakariņu pārtika”. Izmēģiniet dažādus lietu grupēšanas veidus, līdz atradīsiet sev piemērotāko.

Ielieciet pārtikas produktus mazākos traukos

Ja jums ir palikusi tikai tējkarote krējuma vai sauja spinātu, atrodiet tiem jaunu atbilstoša izmēra iepakojumu. Pārvietojot pārtikas produktus mazākos traukos, jūs ietaupīsiet vietu ledusskapī. Tas arī ļaus vieglāk pamanīt, kad jums kaut kas beidzas.

Glabājiet bieži lietotus pārtikas produktus tuvumā

Glabājiet visbiežāk izmantotās sastāvdaļas ērtā vietā ledusskapī. Iecienītākās garšvielas ieteicams glabāt durvju nodalījumos – tās būs viegli atrast un lietot. Arī svaigi augļi un dārzeņi būtu jāglabā plauktā, kur tie ir viegli pamanāmi – tā jūs to apēdīsiet vairāk.

Izmantojiet caurspīdīgus traukus

Uzturiet ledusskapī pārtikas produktus, izmantojot caurspīdīgus uzglabāšanas traukus – jo to, ko neredzat, ir viegli aizmirst. Krāsaini vai necaurspīdīgi trauki dažiem cilvēkiem liek uz ilgu laiku aizmirst par ēdienu, kas noved pie tā bojāšanās. Ja jūs varat redzēt pārtikas produktus iekšpusē, ir lielāka iespēja atcerēties, kas tur atrodas, un aktīvāk izmantot šos produktus.

Lasi vēl: Ar ko var ieeļļot vistu, lai cepšanas laikā veidotos apetelīga garoza: nosauktas labākās iespējas

Svaigi iegādātus produkts lieciet aiz veciem

Princips “vispirms nopirkts, vispirms izmantots” palīdz jums izmantot ledusskapī esošo pārtiku, pirms beidzies tās derīguma termiņš. Šo principu ir viegli izmantot jogurtam. Jauni svaigi produkti ir jānovieto aiz jau ledusskapī esošajiem, pretējā gadījumā jūs riskējat, ka ledusskapja aizmugurē būs sabojājies jogurts.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Atvēliet vietu pārtikas produktiem, kuru derīguma termiņš tuvojas beigām

Ja jums ir pārtikas produkti, kuru derīguma termiņš tuvojas beigām, novietojiet tos kopā “vakariņu plauktā” un apskatiet, kādus ēdienus varat pagatavot no šīm sastāvdaļām.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru