Ko darīt, ja palmu lapas sāk dzeltēt

Palmas ir grezns augs, kas priecē acis gan floristam ar pieredzi, gan iesācējam. Ar šķietamu stingrību un pirmatnīgumu – tas ir ļoti patīkams un gaišs augs, kas ienes gaismu jebkurā mājoklī.

Iespējams, tieši šāda spilgtuma un labestības dēļ, ko šis zieds nes sevī, ir īpaši skumji, ja augs sāk nīkuļot. Visbiežāk sastopamā problēma ir tā, ka jukas lapas dzeltē. Ko darīt šādā situācijā?

Palmas lapas dzeltē – noskaidrojiet cēloni un cīnieties ar nepatīkamo parādību

Vispirms ir vērts noskaidrot iemeslu, kāpēc dzeltē palmu lapas. Visbiežāk augs šādi izrāda neapmierinātību ar sausu gaisu. Parasti šādas problēmas augam rodas ziemas periodā. Lai palielinātu mitrumu telpā, uz radiatoriem var novietot mitras lapas. Ūdens iztvaikos, un jūsu augi jutīsies komfortablāk. Varat piepildīt paliktņus ar ūdeni – un novietot tos pie augiem, un arī regulāra apsmidzināšana ir ļoti vēlama. Tikai nekad neapsmidziniet augus, kad telpā ir zema temperatūra.

Ja kādam augam, piemēram, jukai, ir dzeltenas lapas, iemesls var būt citur. Bieži vien ziemā temperatūra dzīvokļos ir diezgan zema. Cilvēki vienkārši pierod pie īslaicīga vēsuma, bet jutīgiem augiem patīk vienmērīgs temperatūras režīms.

Palmas lapas var mainīt krāsu nepietiekamas laistīšanas dēļ, un tad jums vienkārši biežāk jālaista nabaga augs. Nepieļaujiet spēcīgu augsnes izžūšanu – un tad juka jutīsies normāli. Tātad vasarā augu laista, kad tā virskārta ir izžuvusi, bet ziemā jāgaida, līdz zemes gultne ir pilnīgi sausa.

Lasi vēl: Šīs lietas ir stingri aizliegts turēt guļamistabā: nekavējoties atbrīvojieties no tām

Ir vēl viens pavisam dabisks iemesls, kāpēc palmas lapas dzeltē un nokrīt. Šī greznā auga apakšējās lapas ar vecumu vienkārši nokrīt, tāpēc satraukumam nav pamata. Tomēr uz visiem gadījumiem labāk biežāk pārbaudiet savu juku, jo lapas var dzeltēt arī parazītu dēļ. Tad jūsu augu izglābs tikai savlaicīga apstrāde ar ķimikālijām.

Ja jūsu palmas lapas dzeltē, vispirms diagnosticējiet problēmu – un tikai tad steidzieties rīkoties.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru