Kāpēc spilveni kļūst dzelteni un kā to novērst

Kā no spilveniem noņemt dzeltenus traipus

Pastāv vairākas pārbaudītas un patiesas metodes, kas palīdz samazināt vai noņemt dzeltenus traipus no spilveniem un spilvendrānām, un daudzas no tām var izdarīt ar ikdienas sadzīves līdzekļiem!

Citronu sula un soda: pagatavojiet citronu sulas un sodas pastu un viegli uzklājiet to uz dzeltenajiem traipiem. Atstājiet to uz 30 minūtēm, pēc tam rūpīgi noskalojiet spilvenu un ļaujiet tam nožūt.

Ūdeņraža peroksīda šķīdums: samaisiet ūdeņraža peroksīdu un ūdeni vienādās daļas. Uzklājiet šķīdumu uz netīrumiem, atstājiet to uz dažām minūtēm un pēc tam noskalojiet ar ūdeni. Lai nesabojātu audumu, vispirms pārbaudiet uz nelielas, neuzkrītošas vietas.

Mērcēšana etiķī: iedzeltējušos spilvenus mērcējiet silta ūdens un etiķa maisījumā (attiecība 1:1) dažas stundas vai uz nakti. Pēc mērcēšanas izmazgājiet spilvenus veļas mazgājamajā mašīnā ar maigu mazgāšanas līdzekli, lai likvidētu etiķa aromāta paliekas.

Balinātājs uz skābekļa bāzes: izmantojiet tekstilizstrādājumiem piemērotu balinātāju uz skābekļa bāzes (bez hlora). Ievērojot līdzekļa lietošanas instrukciju, iemērciet spilvenus šķīdumā, lai likvidētu dzeltenos traipus. Vienmēr ievērojiet veļas etiķetē norādītos norādījumus un nelietojiet pārāk daudz balinātāja.

Saules gaisma: Vai baidāties sabojāt spilvenu vai spilvendrānu ar skarbiem šķīdumiem? Saules gaisma palīdzēs dabiski balināt un atsvaidzināt spilvenus. Pēc traipu apstrādes vai mazgāšanas pakariniet spilvenus tiešā saules gaismā, lai tie nožūtu. Periodiski pagrieziet tos, lai saules gaisma vienmērīgi iedarbotos, un pirms atkārtotas lietošanas pārliecinieties, ka tie ir pilnīgi izžuvuši.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru