Kādus ziedus dāvināt dažādās situācijās

Jaunajām meitenēm ziedus dāvina no pumpuriem vai tikai pumpuru ziedēšanas sākumā. Piemērotas ir gaišas un maigas krāsas.

Piemērots visiem – skaisti iesaiņots viens zieds: roze uz gara kāta, lilija vai eksotiskas puķes. Tie ir universāli ziedi, kas derēs dažādās saviesīgās situācijās.

Vecākiem cilvēkiem – nedāviniet tumšus vai, gluži pretēji, ļoti spilgtu piesātinātu krāsu ziedus. Telpaugu cienītāji var dāvināt ziedus podiņos.

Kāzu pušķim – jāatbilst līgavas augumam, viņas matu un grima krāsai, kleitas piegriezumam un tās kvalitatīvajam audumam. Šādu pušķi var izvēlēties pieredzējis florists. Nav pieņemts krāsās dāvināt krāsainus ziedus.

Svarīga nozīme ir pušķa iepakojumam. Tas var būt gan vasaras, gan ziemas. Tas pilda aizsardzības funkciju no laikapstākļiem. Tajā pašā laikā tam jābūt skaistam, jāpapildina pušķa kompozīcija un jāgrezno tas. Pastāv noteikums: uz ielas pušķi pasniedz iepakojumā, iekštelpās – atbrīvo no tā. Tas neattiecas uz dekoratīvo iepakojumu, kas piešķir kompozīcijai viengabalainību vai ir daļa no paša pušķa.

Ziedu skaits. Pie mums bēru ceremonijās parasti tiek dāvināts pāra skaits, citos gadījumos ir pieņemts dāvināt pušķus ar nepāra skaitu ziedu. Ārzemniekiem – tas ir nesaprotami, jo lielākajā daļā valstu par labu toni, respektējot pāra godu, tiek uzskatīts dāvināt duci ziedu (12 gabalus).

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru