Kā no sēklām mājas apstākļos izaudzēt sulīgu un nevainojamu rukolu

Rukola ir zaļš augs bez īpašām pretenzijām uz skaistumu. Bet, kāda tam ir garša! Garšīgs, pikants, pēc garšas izjūtām viss tajā ir ar mēru.

Detalizēti aplūkosim, kas nepieciešams pilnvērtīgai rukolas ražai ziemas periodu!

Sēklu šķirnes izvēle

Ņemiet vērā: visas turpmāk uzskaitītās šķirnes nav ideālas, izvēloties stādāmo materiālu. Saraksts ir vairāk informatīvs, domāts tiem, kas pirmo reizi nolēmuši pamēģināt audzēt rukolu mājas apstākļos.

Sāksim ar agrīno rukolu. Norādīto šķirņu zaļumus var lietot pārtikā 20 – 25 dienas pēc stādāmā materiāla iestādīšanas. Tās ir: Rokoko, Coltivata, Poker, Solitaire.

Šķirnes ar vidēju gatavību (apmēram mēnesi): Sicīlija, Korsika, Rocket, Euphoria.

Augsnes sagatavošana

Ja vēlamies audzēt zaļumus uz loga ar minimālu piepūli, augsni ir iespējams iegādāties gatavu. Dodamies uz veikalu, nopērkam gatavu maisījumu, ieberam kastēs vai podos – viss.

Daži eksperti to dara citādi. Viņi neķeras audzēt rukolu uz palodzes, ja viss nav sagatavots pašu spēkiem. Tieši tādiem cilvēkiem, kuri vēlas iegūt lielisku ražu tiek piedāvāts substrātu sagatavot pašiem.

Lasi vēl: Kā noņemt sāls pēdas no apaviem

Recepte ir šāda: zeme, vēlams velēnu – 2 daļas, humuss – 2 daļas, smiltis – 1 daļa. Pieredzējuši dārzkopji iesaka zemi ņemt no vietām, kur auga pākšaugi vai ķirbju kultūras. Tajā ir kaut kas tāds, kas veicina gandrīz nevainojamu auga attīstību.

Dārzā iegūtā zeme bez nosacījumiem ir termiski jāapstrādā. Pat vispilnīgāk apstrādātā dārzā ir kaitēkļi. Tāpēc pirms rukolas audzēšanas uz palodzes jāiznīcina visi nevēlamie kukaiņi un tārpi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru