Kā jauns: 7 padomi, kā pasargāt apģērbu no izstiepšanās

Tas, ka drēbes laika gaitā var izstiepties, nav nekas jauns. Tomēr bieži vien to izraisa dažas veļas mazgāšanas vai uzglabāšanas kļūdas, kuru dēļ drēbes deformējas.

Par to, kā novērst auduma izstiepšanos mazgāšanas un uzglabāšanas laikā, lasiet tālāk.

Vienmēr pārbaudiet etiķeti ar kopšanas informāciju

Neatkarīgi no tā, vai runa ir par ķīmisko tīrīšanu, manuālo mazgāšanu aukstā ūdenī vai regulāru mazgāšanu veļas mašīnā, vienmēr ievērojiet ražotāja norādījumus. Tas samazina iespēju, ka apģērbs mazgāšanas un žāvēšanas laikā sarausies vai izstiepsies.

Pārmērīgi neizgrieziet apģērbu

Pirms žāvēšanas nekad ar spēku neizgrieziet drēbes. Lai noņemtu lieko mitrumu pirms apģērba izlikšanas žāvēšanai, novietojiet to uz bieza, tīra dvieļa un viegli piespiediet, izspiežot lieko ūdeni.

Izlociet apģērbu žāvēšanas laikā

Mēģiniet izklāt drēbes pārkārt pāri veļas auklai, nevis pakārt tās žāvēšanai uz virvēm. Īpaši ūdens smagie apģērbi, kā arī trikotāžas un kokvilnas apģērbi laika gaitā izstiepjas no pastāvīgas pakāršanas.

Lasi vēl: Šis paņēmiens palīdzēs vairākas reizes palielināt ķiploku ražu un galviņas izmēru

Pielāgojiet pakaramos atbilstoši izmēram

Pakarinot drēbes savā garderobē, izmantojiet pakaramos, kas ir atbilstoša izmēra. Ja pakaramie ir pārāk lieli vai pārāk mazi, apģērba augšdaļa var izstiepties. Ja pakarat apģērbu bez pogām vai rāvējslēdzēja, izvelciet pakaramo caur apģērba apakšdaļu, līdz āķis iziet no kakla izgriezuma, – nevelciet pakaramo caur kakla atvērumu.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru