Kā izstiept šaurus apavus: 5 gudri kurpnieka padomi

Apavi ir viena no svarīgākajām garderobes sastāvdaļām, kaut vai tikai tāpēc, ka bez tiem nav iespējams iet pa ielu.

Protams, katrai sievietei savā garderobē ir viens vai divi kurpju pāri, kas ir ļoti skaisti un iederas pie mīļākās blūzes, bet, kas attiecas uz to uzvilkšanu kājā, tas jau ir pārbaudījums, un reizēm tās var būt pat īstas mocības.

Tomēr nav jēgas izmest savus jaunos apavus vai pārdot tos kādam, kam ir mazāks pēdas izmērs. Šodien mēs jums pastāstīsim, kā izstiept pat visstīvākos apavus! Ir vairāki veidi.

Pirmkārt, visa apavu iekšpuse ir jāsamērcē ar spirtu vai vismaz degvīnu. Pēc šīs procedūras veikšanas uzvelciet apavus un mēģiniet tajos uzturēties vismaz stundu. Jā, jums būs neērti un jūsu kājas nepatīkami smaržos, bet jūs varēsiet padarīt apavu cietākās daļas mīkstākas un ērtākas.

Vēl viens veids ir siltas zeķes un fēns. Uzvelciet ziemas zeķes, iebāziet kājas (pat ar varu) apavos, ieslēdziet fēnu un desmit līdz piecpadsmit minūtes pūtiet karstu gaisu uz apaviem. Jums būs karsti, bet tik skaistu apavu dēļ jūs taču varat to pieciest, vai ne?

Starp citu, ja apavi ir izgatavoti no ādas, varat mēģināt tos ieziest ar rīcineļļu un atstāt uz dažām stundām. Neaizmirstiet pēc tam eļļu kārtīgi noslaucīt, lai nepaliek svītras un tauku traipi!

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru