Kā atbrīvoties no mazajām skudrām mājā: 5 pārbaudītas iespējas

Mājas skudras – kaitēkļi, kas var parādīties katrā mājoklī. Galvenais iemesls ir tīrības trūkums mājoklī, taču dažkārt tās var pārceļot no kaimiņiem vai “atnākt” no ielas uz jūsu apģērba.

Kā atrast skudru ligzdu mājoklī

Pirms sākat cīnīties ar kaitēkļiem, atrodiet to parādīšanās avotu. Ir zināms, ka kukaiņi no “barotavas” mēro ceļu uz mājām. Atstājiet redzamā vietā kaut ko garšīgu, un pēc pāris stundām jūs redzēsiet, ka skudras to aplenc no visām pusēm. Tad uzmanīgi ieskatieties, kur tās dodas – tur būs ligzda.

Tā vispirms ir jāiznīcina, jo ligzdā dzīvo mātīte, kas ātri vien dzemdēs nākamo kukaiņu partiju. Tāpēc nav jēgas cīnīties ar skudrām atsevišķi.

Visbiežāk skudras dzīvo vietās ar augstu mitruma līmeni – aiz skapīšiem vai izlietnēm virtuvē, zem grīdlīstēm vannas istabā vai aiz flīzēm. Tieši tur mēs iesakām meklēt ligzdu.

Lasi vēl: Eksperts Andis Geste nosauc vienīgo Zvaigžņu zīmi no visām 12, kas ir unikāla

Kā atbrīvoties no skudrām ar tautas līdzekļiem

Ja neatbalstāt sadzīves ķīmijas lietošanu vai nevarat tās iegādāties, pievērsiet uzmanību veidiem, ko mūsu senči izmantojuši jau kopš seniem laikiem.

Borskābe

Paņemiet kaut ko saldu un sajauciet gardumu ar borskābi, pievienojot nedaudz ūdens. Atstājiet šādu maisījumu dažādās vietās virtuvē – skudras ienesīs tā atliekas mājoklī, un viela no iekšpuses iznīcinās kukaiņu gremošanas sistēmu. Saldumu alternatīva – vārītas olas dzeltenums, un darbības princips ir tāds pats.

Turpinājumi lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru