Ignorējiet cilvēkus, kuri nemitīgi žēlojas – viņi atņem jūsu enerģiju

Kādēļ nevajadzētu klausīties žēlabās?

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmes, kuras attiecībās ir ļoti mīļas. Pārsteigumi no viņiem ir gaidāmi katru dienu!

Šādi cilvēki nolād savu dzīvi, nostāda sevi par upuriem, žēlojas par visu un visiem, taču neko nedara, lai izmainītu radušos situāciju vai mainītu paši savu dzīvi.
Kādu laiku mēs šīs žēlabas uztveram ļoti normāli (ko darīt, ka cilvēkam ir grūta situācija un dzīvē nemitīgi neveicas), taču ar laiku jūs saprotat, ka lieta nav situācijā, bet gan pašā cilvēkā – sūdzēšanās par visu un visiem ir kļuvusi par daļu no viņu dzīves.
Viņi izmanto (apzināti vai neapzināti) šo sūdzēšanos kā manipulācijas veidu, kuras mērķis ir radīt citos līdzcietību, vainas izjūtu, žēlumu, turklāt tajā pašā laikā noņemot no sevis nost atbildību par esošo situāciju.
Mēs ļoti bieži jūtamies vainīgi šī cilvēka vietā, tādēļ vēlamies kaut ko darīt, lai labotu radušos situāciju vai vismaz izrādītu ļoti lielu līdzcietību.

Lasi vēl: Ja tu nesen izšķīries un pārdzīvo, tad neuztraucies mēs tev palīdzēsim tikt tam pāri atbilstoši tavai horoskopa zīmei

Kas ar mums notiek, ja mēs nemitīgi klausāmies cita cilvēka žēlabās?

Šādi cilvēki ļoti bieži liek saviem sarunu biedriem justies vainīgiem vai just līdzi par viņu problēmām (īstām vai izdomātām), šādi bieži liekot citiem uztvert viņu problēmas kā savējās.
Tas atņem cilvēkam ļoti lielu daļu enerģijas.
Mūsu emocionālā situācija mainās, mūsu emocijas zināmā mērā kontrolē tas, kādā situācijā pašlaik atrodas otrs cilvēks.
Vainas izjūta, nemiers un bēdas smadzenēs izraisa hormonālās pārmaiņas, kā rezultātā rodas:
– emocionālais disbalanss;
– personīgo problēmu risināšanas grūtības;
– koncentrēšanās spēju pasliktināšanās;
– negatīvas domas.

Ko mēs varam darīt, lai nepakļautos žēlabaino cilvēku negatīvajai ietekmei?
Dzīve ļoti bieži mēdz izjaukt un saputrot mūsu plānus, tādēļ mums laiku pa laikam nākas sastapties ar negaidītām ķibelēm un visādām problēmām.
Neveiksmes gadījumā mēs bieži izjūtam nemieru un sēras, taču koncentrēšanās uz šīm jūtām nu dien nav prāta darbs.
Mēs tērējam šīm emocijām un žēlabām enerģiju, kuru mēs patiesībā varētu izmantot, lai risinātu radušos problēmu.
Tieši šādi uzvedas žēlībnieki, tādēļ nav nekāda jēga spēlēt viņiem līdzi. Mūsu pienākumos neietilpst nemitīga klausīšanās žēlabās, kur nu vēl citu cilvēku problēmu risināšana.
Mēs nevaram risināt citu cilvēku problēmas, jo katram pašam pietiek ar savējām.

Ko lai dara?
Ieturiet distanci
Vienmēr, kad ir iespējams, centieties ieturēt no šādiem cilvēkiem distanci, jo viņi cenšas ar jums manpulēt. Jo mazāk uzmanību jūs pievērsīsiet viņu problēmām, jo ātrāk viņi sapratīs, ka jūs nemaz negrasāties tās uzklausīt, kur nu vēl risināt.
Ļaujiet šiem cilvēkiem saprast, ka viņu problēmas – tās arī ir tikai viņu pašu problēmas
Ja jau jūs atradāt laiku, lai ieklausītos šī cilvēka žēlabās, tad pasakiet viņiem skaidri un gaiši, ka galvenie problēmas iniciatori ir viņi paši – viņiem ir jāmainās pašiem vai jāmaina dzīves uztvere. Centieties neiejaukties viņu problēmās, lai viņi tās risina paši.
Neizrādiet savu vājumu
Tā kā jums ir darīšana ar manipulatoru, nevajag demonstrēt viņam savas spējas un vēlmi risināt viņa problēmas. Saprotams, ka jūs varat izjust empātiju, taču centieties kontrolēt situāciju un nesteidziet izrādīt vēlmi viņiem palīdzēt, ja jau šī problēma jūs vispār neskar.
Nostādiet robežas
Jums ir tiesības palūgt šim cilvēkam nedalīties ar savām negācijām un problēmām. Ja jums jau ir apnicis nemitīgi klausīties šajās negācijās, pasakiet šim cilvēkam, ka jūs nevēlaties nemitīgi klausīties viņu problēmās.

Lasi vēl: Lūk, kā atbrīvoties no senām rētām, neizejot no mājām!

Jums ir draugi vai radi, kas nemitīgi par kaut žēlojas? Ir pienācis laiks rīkoties!
Nespēlējiet šo riskanto spēli, jo pavisam drīz sapratīsiet, ka esat savā dzīvē ielaiduši ārkārtīgi daudz negatīva.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru