Dālijas sāks ziedēt daudz agrāk: lūk, kas jums pavasarī jāizmanto kā mēslojums

Pavasarī dālijas pēc ziemas atjauno savu aktīvo augšanu.

Svarīga dāliju kopšanas sastāvdaļa ir to mēslošana. Ja izvēlēsieties pareizo mēslojumu, augs sāks ziedēt agrāk, un ziedkopas būs sulīgas un lielas.

Eksperti apgalvo, ka, pareizi mēslojot dālijas, jūs varat nodrošināt to veselīgu attīstību, spēcīgu ziedēšanu un vispārējo izturību. Šim augam ir nepieciešams īpaši daudz barības vielu aktīvās augšanas laikā. Tās nepieciešamas spēcīgiem stublājiem un lapām, kā arī ziedu veidošanai. Daži mēslošanas līdzekļi satur sastāvdaļas, kas palīdz uzlabot pumpuru veidošanās procesu, tāpēc dālijas bagātīgi uzzied pirms noteiktā laika.

Pavasarī dālijas pēc ziemas atjauno aktīvu augšanu. Jāizmanto organiskais mēslojums (humuss, komposts, augu novārījumi), kas satur augam nepieciešamās barības vielas un palīdz palielināt humusa daudzumu augsnē. Piemēram, aktīvās augšanas fāzē augiem nepieciešams vairāk fosfora, lai veidotos spēcīgas saknes. Tāpēc izmantojiet mēslošanas līdzekļus ar šo komponentu.

Lasi vēl:Kartupeļu audzēšana zem salmiem

Dālijas barojiet regulāri, bet uzmanīgi, lai izvairītos no pārmērīgas mēslošanas. Svarīgi ievērot ražotāja uz iepakojuma norādītās devas. Tāpat ziediem var būt nepieciešami papildu mikroelementi, jo īpaši cinks, dzelzs, magnijs.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Un tieši pirms ziedēšanas sākuma ir svarīgi dālijas barot ar mēslojumu ar augstu kālija saturu. Tas palīdzēs veidot košus un sulīgus ziedus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru