Asaras acīs : Rīgas Lidostā padzen meiteni no lidmašīnas ieejas dēļ tiešām muļķīga iemesla!

Pēc tam, kad meitene izrevidējusi savu bagāžu un devusies ārā no tualetes, izrādījies, ka iekāpšana uz lidojumu jau beigusies un lidojums ir nokavēts. Meitenes māte pauž savu sašutumu par vienaldzību no iesaistīto puses: “Neviens pat neiedomājās par bērnu, pusaudzi, kur viņš ir palicis! Vai liekā svara 3 kilogramu dēļ tu esi vairs nevajadzīgs “airBaltic” klients? […] Tikai divi cilvēki, pēc tam, kad meita stāvēja aiz aizvērtām durvīm un raudāja, pienāca klāt un pajautāja – kas noticis?

Jauka lidostas darbiniece iedeva padzerties ūdeni un nogādāja līdz “airBaltic” kasēm. Bet kasēs pateica – pati esi vainīga. […] Man tā sāpēja sirds, skatoties uz manu raudošo, salauzto bērnu. Šodien jau domāju, kas notiktu tad, ja mana meita būtu paģībusi tualetē, vai vēl trakāk! Visiem viss vienalga, lai tik nauda nāk!”

Lidsabiedrības viedoklis – ir nākts pretī

Portāls “Jauns.lv” vērsās pie aviosabiedrības “AirBaltic”, lai noskaidrotu viņu viedokli par notikušo.

Lidsabiedrība sniegusi rakstisku atbildi par minēto situāciju: “Aviācijas nozarē lidsabiedrības nosaka atļautās rokas bagāžas vienības izmēra un svara ierobežojumus, rūpējoties par to, lai lidmašīnas salonā katram pasažierim pietiktu vietas viņa bagāžai. Lai sekotu līdzi noteikumu ievērošanai, “airBaltic” atbilstoši standarta procedūrām mēdz pārbaudīt pasažieru rokas bagāžu vienību atbilstību ierobežojumiem. Darbinieki, kas veic somu pārbaudes, rīkojas saskaņā ar šiem noteikumiem.”

Tāpat arī lidsabiedrība uzskata, ka nākusi pretī ģimenei minētajā situācijā, jo lidojuma biļete tika samainīta: “Konkrētajā gadījumā, lai arī pasažieres iegādātā biļete neparedzēja iespēju veikt rezervācijas maiņu, izrādot uzņēmuma pretimnākšanu, jau nākamā dienā tā tika veikta, pasažierei dodoties uz savu iecerēto galamērķi.”

“AirBaltic” lidojumos ir atļauts pārvadāt bez maksas vienu rokas bagāžas vienību (55x40x23 cm), kā arī vienu personīgo mantu (30x40x10 cm). Maksimālais kopējais svars tām ir 8 kg.

Par personīgo mantu aviokompānija uzskata rokassomu, klēpjdatora somu, fotoaparāta somu, lietussargu vai arī beznodokļu zonas iepirkumu maisiņu.

Informācija par šiem noteikumiem ir pieejama gan biļešu iegādes laikā, gan arī lidostā. Tāpat arī jebkurš pasažieris var pārbaudīt savas somas svaru pie reģistrācijas zāles galdiem.

Lai cilvēki varētu ņemt vairāk mantu rokas bagāžā, “AirBaltic” piedāvā arī ērtu papildus pakalpojumu, kas ļauj par 9.99 eiro pievienot 4 kg papildu svaru rokas bagāžai, tās kopējo svaru palielinot līdz 12 kg.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru