Apvienojoties Luminor pensiju uzņēmumiem, klientiem būs mazākas pensiju 2. līmeņa komisijas maksas

Ceturtdien, 2. augustā, apvienoti divi Luminor pensiju līdzekļu pārvaldītāji – turpmāk Latvijas Luminor klientu pensiju kapitālu pārvaldīs Luminor Asset Management IPAS. Apvienošanās ļaus samazināt komisijas maksas klientiem vidēji par 15%, pateicoties tam, ka Luminor ir viens no trīs lielākajiem pārvaldītājiem pēc klientu pensiju kapitāla kopējās vērtības.

„Luminor izveidošana ir būtiski stiprinājusi mūsu pozīcijas pensiju līdzekļu pārvaldīšanas jomā un galvenie ieguvēji no tā būs klienti. Pirmkārt, Luminor piedāvā plašu pensiju produktu klāstu, tostarp aprīlī izveidoto jauno Progresīvo pensiju 2. līmeņa plānu ar ieguldījumu stratēģiju, kas paredz maksimāli iespējamos ieguldījumus uzņēumumu akcijās. Otrkārt, pēc apvienošanās lielāks kļuvis arī pārvaldīto pensiju līdzekļu apjoms – tas veicinās komisijas maksu samazināšanos par vidēji 15%, tādējādi kopumā ietaupot klientiem aptuveni 600 tūkstošus eiro gadā, sākot no 2019. gada,“ stāsta Luminor Asset Management valdes loceklis Iļja Arefjevs.

“Turpināsim apkalpot mūsu klientus tāpat kā iepriekš, paturot prātā viņu vēlmes attiecībā uz ilgtermiņa uzkrājumu risinājumiem un palīdzot vairot labklājību pēc aktīvo darba gaitu beigām. Konkurētspējīgs un klientu vajadzībām pielāgots pensiju produktu klāsts ir mūsu prioritāte, tādēļ plānojam spert turpmākus soļus, lai to nepārtraukti pilnveidotu.“

Luminor pensiju līdzekļu pārvaldīšanas uzņēmumi Latvijā sāka apvienošanos šī gada sākumā, saņemot atļauju no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un saskaņojot procesu ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru.

Apvienoti Luminor Pensions Latvia IPAS (iepriekš IPAS Nordea Pensions Latvia) un Luminor Asset Management IPAS (iepriekš DNB Asset Management IPAS), kas turpinās darboties kā Luminor Asset Management IPAS. Abi uzņēmumi ir spējuši nodrošināt saviem klientiem teicamus ilgtermiņa investīciju rezultātus. Luminor Asset Management pēc apvienošanas būs vēl lielāka profesionālā pieredze un plašāki resursi, kas tiks izmantoti klientu pensiju kapitāla pārvaldīšanā atbilstoši klientu interesēm un vēlmēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru