Amizanti TOP 5 populārākie igauņu stereotipi par latviešiem

Ko tad īsti par mums domā citi? Kā, piemēram, ar igauņiem – ko domā viņi? Igaunijas tūrisma portāls Travel Estonia apkopojis amizantākos un populārākos igauņu stereotipus par Latviju. Lasi tālāk un uzzini, kādi tie īsti ir!

1. Latviešiem patīk vārds “saldējums”

Igauņiem patīk saldējums, par to nav šaubu. Un igauņi zina latviešu valodu pavisam nedaudz, praktiski tikai vienu vārdu – saldējums, dēļ šī vārda sasodīti jocīgā skanējuma. Igauņi šo vārdu lieto jebkur un jebkad, satiekot latviešus, pat mēdz tādā veidā arī sasveicināties, uz ko latvieši nesteidz atbildēt uz šo sajūsmas pārpilno „sveicienu” ar to pašu vai vispār ignorē.

2. Visi vārdi latviešu valodā beidzas ar “s”

Latvieši daudz lieto “līdzskani “s”. Igauņi šo faktu ir sadzirdējuši un tic, ka latvieši galotni “s” pievieno visiem vārdiem. Esot Latvijā, igauņi runā igauniski, katram vārdam pievieno līdzskani “s”, ticībā, ka tiks pilnībā saprasti, piemēram: “Paluns mulles ükss saldējums.” (“Drīkstu vienu saldējumu, lūdzu.”)

3. Latvieši mēģina nogalināt igauņus uz ceļiem

Latviešiem ir ieradums braukt trijās joslās apdzenot priekšā braucošo automašīnu. Tas velnišķīgi nobaida jebkuru igauni, kurš to piedzīvo pirmo reizi savā mūžā. Kaitīgi ieradumi pielīp, tāpēc igauņi drīz vien to iemīl un iemācās darīt to pašu. Tāpēc, lai nomierinātu satracinātos igauņus, latvieši ir uzbūvējuši patiesi sliktus ceļus lauku teritorijā. Izbraucot šo ceļus ir liela iespēja izsist zobus, dēļ nelīdzenā ceļa seguma un bedrēm. Igauņi nepaliek atbildi parādā, tāpēc ir izbūvējuši tieši tādus pašus ceļus Igaunijas lauku teritorijā.

4. Latviešiem ir 6 pirksti uz vienas kājas

Igauņiem pieder Ruhnu sala, kas atrodas Rīgas jūras līcī, tuvāk Latvijai nekā Igaunijai. Kādu dienu igauņi pamanīja 12 pirkstu pēdu nospiedumus salas krasta smiltīs, katrai pēdai pa 6 pirkstiem. Ņemot vērā to, ka tolaik salu bieži apciemoja latvieši, sāka klīst leģenda, ka latviešiem ir 6 pirksti uz vienas pēdas, ko igauņi apzīmē ar vārdu “lisavarvas” (tulkojumā – papildpirksts). Mūsdienās, kopš igauņiem ir grūti atšķirt Latvijas (LV) un Lietuvas (LT) numura zīmju marķējumu, igauņi šo leģendu piemēro atšifrējot Latvijas automašīnu marķējuma zīmi LV kā “LisaVarvas”, tādējādi dēvējot latviešus par “papildpirkstnešiem” 🙂 Taču mēs visi zinām, ka tā nav patiesība, kaut gan joprojām paliek atklāts jautājums – kurš atstāja 12 pēdu pirkstu nospiedumus salas krasta smiltīs? Varbūt zviedi vai somi? 🙂

5. Igauņi ir labāki par latviešiem

Kopš senseniem laikiem starp igauņiem un latviešiem notiek savstarpēja sacensība par to, kurš labāks. Un igauņi domā, ka vienmēr uzvar šajās sacensībās (kas, pašsaprotami, nav patiesība). No otras puses igauņi lepojas ar latviešiem kā Baltijas valstu ģimenes locekļiem, īpaši brīžos, kas Latvijas mūziķi piedalās Eirovīzijas finālā vai sportisti uzvar starptautiskajās sacensībās, jo latviešu sportisti vairākās disciplīnās ir ļoti veiksmīgāki.

Lūk, kādi mēs izskatiem igauņu acīs!

Avots: visitestonia.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru