Kāpēc spilveni kļūst dzelteni un kā to novērst

Dzeltenus traipus uz spilvendrānām šķiet neiespējami izmazgāt. Bet tā nebūt nav.

Galvenais spilvenu dzeltēšanas iemesls ir mitrums. Sviedri un jebkurš mitrums telpā, kurā guļat, katru nakti iesūcas spilvenā.

Sviedri

Sviedru traipi ir visbiežāk sastopamais spilvenu dzeltēšanas cēlonis. Mēs visi svīstam, un miega laikā izdalās normāls daudzums sviedru, lai regulētu ķermeņa temperatūru. Tomēr pārmērīgu sviedru izdalīšanos naktī var izraisīt gulēšana siltā telpā vai zem biezas gultas veļas, kas aiztur siltumu.

Ja miegā daudz svīstat, vispirms mēģiniet veikt nelielas izmaiņas miega vidē, piemēram, pazeminiet temperatūru guļamistabā vai izvēlieties plānāku un elpojošu gultasveļu.

Mitri mati

Ja pirms miega mazgājiet galvu, bet neizžāvējat matus, tas laika gaitā var izraisīt spilvena dzeltēšanu. Mitri mati un uz tiem esošā kosmētika uzkrāj mitrumu uz spilvena.

Siekalas

Ikviens cilvēks miegā laiku pa laikam siekalojas, īpaši, ja cieš no alerģijas vai guļ ar atvērtu muti. Tāpat kā sviedri, arī siekalas laika gaitā var iekrāsot spilvenu dzeltenā krāsā.

Dabiskās ķermeņa eļļas

Mūsu āda ir klāta ar tauku dziedzeriem, kas no matu folikuliem ražo taukainu vielu, ko sauc par sebumu. Lielākā daļa tauku dziedzeru atrodas uz sejas un galvas ādas. Sebuma pārpalikums iesūcas spilvena pārvalkā, un šis mitrums var izraisīt spilvena dzeltēšanu.

Lasi vēl: Tagad ir īstais laiks. Kā pareizi apgriezt rozes, lai pavasarī tās sulīgi ziedētu?

Losjons, sejas krēms un kosmētika

Visbeidzot, arī kosmētika ir viens no spilvenu dzeltēšanas vaininiekiem. Ja jums ir ādas kopšanas rutīnas un dodaties uzreiz gulēt, visi šie produkti nonāks uz jūsu spilvena. Tāpēc ieteicams uzklāt ādas kopšanas kosmētiku stundu vai divas pirms gulētiešanas, lai tai būtu vairāk laika iesūkties. Tas samazinās mitruma daudzumu, ko absorbē spilvens, un samazinās dzeltenu traipu rašanās iespējamību.

Kā noņemt dzeltenos traipus no spilveniem, lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru