7 bezjēdzīgas lietas, ko sievietes dara mājās: apstājieties un ietaupiet savu laiku

Saimniecei vienmēr ir kāds darbs mājoklī – no rīta līdz vēlam vakaram viņa var parūpēties par tīrību un kārtību. Tomēr ir lietas, kurām nav vērts tērēt laiku, lai gan daudzi cilvēki turpina tās darīt.

Daži no bērnības vecāku ieaudzinātie ieradumi ir pilnīgi bezjēdzīgi – tā ir elementāra laika taupīšana. Piemēram, daudzi cilvēki turpina gludināt gultas veļu un dvieļus. Kāpēc? Lielās krokas pēc mazgāšanas no tām pazūd gandrīz uzreiz, un uz izgludinātās veļas joprojām parādās “grumbas”.

Nav nepieciešams pārvietot pārtiku mazākā traukā, ja ledusskapī ir vieta. Ja to darīsiet, trauki būs jāmazgā divreiz, un tas ir gan pūles, gan nevajadzīgi atkritumi.

Bieži vien saimnieces pēc mazgāšanas noslauka traukus, taču pietiek vienkārši paņemt žāvētāju un novietot to pie izlietnes – neviens nepamanīs, ka šķīvis nav noslaucīts. Dažas sievietes pēc mazgāšanas trauku mazgājamajā mašīnā noslauka virtuves piederumus – tas noteikti nav jādara.

Lasi vēl: Universāla krāsa, kas 2024. gadā parādīsies visās modes un dizaina tendencēs

Pārsteidzoši, bet arī vannu ar sanitārajiem priekšmetiem nevar tīrīt ar ķimikālijām. Jums tikai jāiemāca mājiniekiem pēc katras lietošanas reizes izskalot šos sadzīves priekšmetus.

Tas pats princips attiecas arī uz plīti. Gatavo – noslauki ar mitru drānu, kamēr tauku pilieni vēl nav sacietējuši.

Grīdas var tīrīt tikai reizi nedēļā. Ja domājat, ka māja joprojām ir netīra, pietiks ar mitru drānu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru