4 paradumi, kas “iznīcina” jūsu portatīvo datoru

Diemžēl daudzi lietotāji, strādājot ar klēpjdatoriem, pārāk bieži pieļauj šādas kļūdas. Jums nevajadzētu tās atkārtot, pretējā gadījumā jūsu ierīce, visticamāk, ilgstoši nedarbosies.

Novietojat klēpjdatoru uz mīkstām mēbelēm

Portatīvais dators ir jānovieto uz cietas un līdzenas virsmas. Tāpēc biežāk nekā parasti novietojiet klēpjdatoru uz rakstāmgalda. Izvairieties no gultas, dīvāna vai sava klēpja. Šī ieteikuma neievērošana var izraisīt ventilācijas atveru aizsērēšanu, kas palielina ierīces pārkaršanas risku.

Nepareiza pārvietošana

Ja nepieciešams pārvietot klēpjdatoru no vienas vietas uz citu, aizveriet to un uzmanīgi paceliet, turot korpusu. Nekad neceliet klēpjdatoru ar atvērtu ekrānu, jo tas var radīt nopietnus bojājumus.

Lasi vēl: Kāpēc dārzkopji sēj tomātu sēklas uz tualetes papīra: interesanta metode

Izslēgšana

Lai gan var šķist daudz vienkāršāk i aizvērt klēpjdatora vāku un atstāt to gaidīšanas režīmā uz dažām stundām, pastāvīga atrašanās šādā miega režīmā var kaitēt datoram. Tam ir nepieciešama arī periodiska pilnīga izslēgšana.

Sistēmas pārslodze

Atverat pārlūkprogrammā pārāk daudz cilņu? Arī tas var ievērojami noslogot datoru. Neaizmirstiet, ka portatīvie datori ir mazāk produktīvi nekā stacionārie datori un ne vienmēr spēj efektīvi apstrādāt lielas slodzes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru