10 negaidītas lietas, ko nevar darīt Polijā, taču tikai retais šo zin!

Pievienojiet kartupeļus zupai un lietojiet vārdu “kauss”

Rietumeiropā zupa skaitās svētku ēdiens, tāpēc reti tiek pasniegts. Bet šeit zupas tiek ēstas tādos pašos masu daudzumos kā Krievijā. Visinteresantāk ir tas, ka ļoti bieži poļi neēd zupu ar karoti no bļodas, bet šķidrumu ielej krūzē un vienkārši to dzer.Nebūtu ērti ķert dārzeņu gabaliņus ārā no krūzes, tāpēc kartupeļi vai cepti dārzeņi zupām šeit netiek pievienoti. Starp citu, ja vārds “zupa”, poļu un būs – “Zupa”, mūsu vārds “kauss” nozīmē “galvaskauss”, un, ja jūs lūgsietkausu zupas vai tēju, tevi, Dievs pasarg, noturēs par maniaku.

Lasi vēl: Nu ko, autovadītāji! Policisti varēs jūs tagad daudz bargāk sodīt

Ņemiet slimības atvaļinājumu, ja slimojat

Tas izklausās mazliet dīvaini, bet, ja bērns ir slims, tad jums pilnīgi noteikti nav jādodas pie ārsta, jāsēž garās rindās un jāinficē citi. Skolās un bērnudārzos nav nepieciešams oficiāls apstiprinājums no ārsta. Pietiekami būs piezīme, tālruņa zvans vai vecāku elektroniskā pieteikuma aizpildīšana. Pašārstēšanās var radīt nopietnas problēmas, jūs teiksiet, bet Polijas statistika norāda pretējo.

Runāt par naudu

Visi naudas jautājumi ir informācija, kas klasificēta kā “slepena”. Nav piedienīgi runāt par to, kas saņem kādu summu, par to, par cik viņš to nopirka vai par to, cik daudz viņš iztērējis uz dāvanu vai atvaļinājumu. Šis tēma tiek uzskatīts par tīri intīmu, un šādi jautājumi ir reāla iejaukšanās personiskajā dzīvē. Vīrs un sieva ne vienmēr zinviens par otra ienākumiem – ko teikt par draugiem, kolēģiem vai paziņām.

Palikt ofisā pēc darba laika

“Tas nav slinkums, tas ir racionāls laika sadalījums,” – sacīs jebkurš polis. Ja jūs neesat pabeidzis projektu, neizdevās pabeigt darbu vai deg termiņi – tas viss var pagaidīt līdz nākamajai dienai vai pat līdz pirmdienai. Ja darba diena beidzas pulksten 17:00, ideālā gadījumā jums ir nepieciešams pabeigt iesākto darbu līdz plkst. 16:55.

Ja jūs piešķirat savam darbam vairāk laika, tas var sabojāt attiecības ģimenē un ar ģimeni pavadītais laiks ir nenovērtējams!Un piektdienās nenotiks aiziešana uz vienu aliņu. Piektdiena ir parāk laba nedēļas diena, lai to pavadītu sarunās ar kolēģiem. Tajā pašā laikā personāls var būt ļoti draudzīgs, bet līdz tuvinieku statusam ir tālu.

Strādāt Svētdienās

Polijā vispār nav pieņemts strādāt vai risināt jebkādas ar darbu saistītas lietas brīvdienās. Un tas attiecas uz absolūti visu. Sporta zālē nebūs rindu, veļas mazgātuvē jūs varat būt viens. Turklāt valdība pieņēma likumu, ar kuru tika aizliegta tirgošanās dažās svētdienās un svētku dienās, apgalvojot, ka cilvēkiem vajadzētu pavadīt vairāk laika kopā ar ģimenēm un apmeklēt baznīcu. Tādēļ iepirkšanās vai pat vienkārši maizes pirkšana rīta tostiem svētdienā iegūst kvesta dabu.

Nenogaršot kafiju ar krūts pienu

No jaunākajiem galvaspilsētas jaunumiem – kafejnīcā, kurā papildus parastajam govju, sojas vai populārajam pienam bez laktozes, jūs varat saņemt atspirdzinošu krūts piena papildinātu kafiju. Jā, tas ir atsevišķs vienums ēdienkartē. Kā paskaidro vadītājs, kafejnīca sadarbojas ar sievietēm, kuras laktācijas laikā piekrita noslaukt un pārdot daļu sava piena. Priekšlikums parādījās pirms ziemas aukstuma ar ideju pastiprināt imunitāti. Kā jūs domājat, vai jūs vēlētos stiprināt ķermeni šādā veidā, vai arī joprojām izvēlēsieties parasto tēju ar ingveru?

Ņemt mājdzīvnieku no patversmes

Būs nepieciešams iziet pārbaudes, lai iegūtu tiesības paņemt mājdzīvnieku. Pirmkārt, ienākumiem jābūt vairāk nekā cienīgam. Otrkārt,lai pietiekama dzīvojamā platība ir pieejama dzīvniekiem. Ja iepriekšminētie nosacījumi atbilst prasībām, jūs varat pāriet uz otro posmu. Piemēram, ievietot režģus logos. Galīgo lēmumu pieņems īpaša komisija.

Uzminēt laikapstākļus

Laika apstākļi Polijā ir ļoti neparedzama parādība. Silts, maigs, saulains rīts, un pēc stundas vai divām šī veiksme var mainīties līdz neatpazīstamībai: krusa rieksta izmērā, nedaudz vēlāk stiprs vējš, un vakarā lietus ir ļoti standarta situācija. Tāpēc jums vienmēr ir jābūt silti apģērbtiem, ar lietussargu un saulesbrillēm. Klimats nav ļoti karsts, un tāpēc Polijā nav ierasts uzstādīt gaisa kondicionierus, tiem vienkārši nav vajadzības.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru